05.06.2019.

Međunarodni karneval u Ivanić-Gradu okupit će više od 500 sudionika

Jedanaesti Međunarodni žabarski karneval održat će se u Ivanić-Gradu u subotu, 8. lipnja, a okupit će više od 20 karnevalskih grupa, s preko 500 sudionika iz Hrvatske, Italije, Austrije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. U karnevalu će sudjelovati i 14 dječjih maskiranih skupina s lokalnog područja.

Karneval će započeti dječjom povorkom koja će Ivanić-Gradom prodefilirati s početkom u 17,00 sati, dok velika povorka kreće u 19,00 sati. Uslijedit će koncert Jure Stublića & Filma, koji će se održati na Trgu Vladimira Nazora, s početkom u 21,00 sat.

Uvod u glavna događanja počinje već u jutarnjim satima. U 10,00 sati tako će na Trgu Vladimira Nazora biti svečano otvoren 15. Obrtnički sajam „Tradicija gastronomija turizam“, koji će potrajati cijeli dan. Okupit će više od 40 izlagača iz cijele Hrvatske, a posjetitelji će, među ostalim, imati priliku nabaviti domaće eko proizvode i kušati tradicijska jela.

Podsjetimo, Međunarodni žabarski karneval prvi je kontinentalni karneval koji je pokrenula Fašnička udruga „Žaba“ iz Ivanić-Grada, uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice.

Uz nekoliko stotina sudionika povorke iz više zemalja, karneval redovito privlači i velik broj posjetitelja iz Hrvatske.
Karneval i Obrtnički sajam dio su manifestacije pod nazivom “Vikendom u Ivanić ”, koja se u tom gradu održava svaki vikend, tijekom cijelog svibnja i lipnja, a posjetiteljima nudi brojna zanimljiva kulturna, sportska i zabavna događanja.