11.06.2019.

[VIDEO] Brojni realizirani projekti čine Ivanić-Grad ugodnim mjestom za život

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća kojoj je prethodila misa i polaganje vijenaca za sve poginule u Domovinskom ratu započelo je obilježavanja Dana Ivanić-Grada. Sjećanje je to na dan kada je car Franjo Josip potpisao odluku, kojom se trgovištu daje status i naslov grada. Prilika je to da se i podvuče crta o svemu onome što je na području grada učinjeno u prethodnom razdoblju. A da se Ivanić-Grad ima čime pohvaliti, pokazao je petnaesto minutni film, u kojem su prikazani svi realizirani, ali i svi oni projekti čija se realizacija očekuje u narednom vremenu.

Naš grad je grad bogate povijesti, kulture, poduzetništva, turizma i sporta. Grad koji je oduvijek ponosno stajao kao neosvojiva utvrda na braniku domovine istaknuo je gradonačelnik Javor Bojan Leš podsjetivši kako su na ivanićkom području rođene brojne istaknute osobe, dok se kulturni identitet danas gradi kroz Gradski muzej, Gradsku knjižnicu i Pučko otvoreno učilište.

Danas razvijamo jedan od najvažnijih projekata, to je visoko školstvo- naglasio je Leš, podsjetivši i na brojne gospodarske uspjehe. Gospodarska zona je u potpunosti rasprodana, a izgradnja inkubatora nastavak je te uspješne priče istaknuo je s ponosom gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Sve to danas čini Ivanić-Grad uspješnim gradom, koji je sve poželjnija destinacija za podizanje doma, ali i turističke posjete, jer brojne manifestacije imaju i prepoznatljivost van moslavačkog kraja.

Naša je vizija Ivanić-Grada da bude moderan europski grad perspektive, tolerancije, solidarnosti i visokog stupnja socijalne osjetljivosti. Krenimo zajedno na putovanje u budućnost, jer ciljevi su postavljeni poručio je predsjednik Gradskog vijeća, Željko Pongrac.

U ime predsjednika Hrvatskog Sabora, vodstvu Grada na postignutim je rezultatima čestitao njegov izaslanik, saborski zastupnik i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.-Ekipa ljudi koja danas ovdje radi, napravila je odličan posao te Ivanić danas ne izgleda isto, kao prije šest godina. Promijenili ste se na svim poljima, a uskoro će te biti i studentsko središte rekao je Čičak.

Na sjednici su već tradicionalno dodijeljena i javna priznanja, koje je između ostaloga posthumno primio Rudolf Perešin.