12.07.2019.

Ivanićgradski vijećnici otišli na odmor – Odobrena dva kreditna zaduženja

Ivanićgradski vijećnici odradili su posljednju sjednicu prije odlaska na ljetnu stanku. Sjednica na kojoj su se većinom našle tehničke točke nije imala značajnih rasprava, te su sve točke izuzev one o novom ustrojstvu grada usvojene jednoglasno.

Prema novom ustrojstvu Ivanić-Grad će umjesto dva, imati tri Upravna odjela; Upravni odjel za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti, Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, gospodarstvo i poljoprivredu, te Upravni odjel za financije i proračun.

-Zbog sve većeg obujma posla potrebna je ova reorganizacija, čime ćemo dobiti povećanje specijalizacije, ali i još veću učinkovitost Gradske uprave- istaknula je privremena pročelnica u Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvenu djelatnost, Tihana Vuković Počuč.

Vodoopskrbi i odvodnji Zagrebačke županije pristanak za zaduženje od 9 milijuna eura

Na sjednici se pred vijećnicima našla i odluka o kreditnom zaduženju Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, koja kod Europske banke za obnovu i razvoj planira podići kredit od 9 milijuna eura.

-Ta sredstva iskoristit ćemo za dva vrlo važna projekta. Sedam milijuna eura namijenjeno je za Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb istok, dok se dva milijuna eura planira uložiti u Aglomeraciju Vrbovec. Kredit bi se vraća kroz naknadu za razvoj, pri čemu treba naglasiti kako cijena vode neće porasti- kazao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten te najavio skorašnji početak radova na RVS-u Istok na području Ivanić-Grada i susjednih općina.

-Radovi bi trebali krenuti kroz petnaestak dana. Ovim radovima planira se rekonstruirati 45 kilometara mreže, kao i izgradnja dvije tisuće novih priključaka- najavio je tom prilikom Masten.

JVP Ivanić-Grad podiže kredit od 900 tisuća kuna

Vijećnici su između ostaloga donijeli i odluku o izradi četvrtih izmjena i dopuna Prostornog plana, ali i primili na znanje izvješća o radu i poslovanju Pučkog otvorenog učilišta, Gradske zajednice športskih udruga te Javne vatrogasne postrojbe, kojoj je dozvoljeno proširenje djelatnosti, kao i kreditno zaduženje od 900 tisuća kuna za nabavu vatrogasnog vozila i dodatno vatrogasno opremanje.