22.02.2019.

[VIDEO] Visoka škola Ivanić-Grad i službeno otvorena

Još jesenas prvi studenti Visoke škole Ivanić-Grad sjeli su u klupe i započeli svoje školovanje na ovoj visokoobrazovnoj instituciji čime je započeo i jedan novi smjer razvoja grada. Prvu generaciju čini 40 studenata fizioterapije koji su odslušali prvi semestar, a prigodnom svečanošću i obilaskom prostorija, Visoka škola Ivanić-Grad je i službeno otvorena.

-Želja nam je otvarati i druge studijske programe na području biomedicine i zdravstva. Već u prvom krugu lanjskih upisa upisali smo puni kapacitet, dok se za jedno slobodno mjesto u drugom upisnom krugu javilo 50 kandidata. Već sada za prijave imamo 100 klikova na naš studij, od čega je u 11 slučajeva to prvi izbor, dok lani uopće nismo bili vidljivi- ispričao je dekan Visoke škole Mile Marinčić.

Velika podrška u osnivanju Visoke škole od prvog je dana bio Grad na čelu s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom, koji su u pokretanju škole vidjeli viziju daljnjeg prosperiteta grada.

-Ovo je značajan iskorak u našem razvoju, jer ovaj projekt ima i gospodarski značaj za naš grad. Također iskoristili smo i potencijale Specijalne bolnice Naftalan, koja učilišna baza, a ovim projektom i bolnica je dobila novi karakter. Ovo je početak jedne dobre priče kojom će se vizija našeg grada promijeniti na bolje- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš podsjetivši kako je Grad u ovaj projekt uložio 3,5 milijuna kuna, a pomoć je stigla i od Ministarstva obrazovanja te Zagrebačke županije u dijelu uređenja prostora.

-Vjerujem kako će se škola i dalje širiti što će zahtijevati dodatna ulaganja u smjeru smještajnih kapaciteta. Zajednički budući korak bit će prostor studentskog doma koji bi imao kapacitet za 200 studenata- istaknula je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak.

Visoko obrazovanje budućnost je svake zemlje, pa tako i Hrvatske poručio je izaslanik Vlade i Sabora Mato Čičak.

-Sa sigurnošću možemo reći kako je Ivanić-Grad jedinstven grad u Europi, jer otkriće naftalanske nafte pozicioniralo je Ivani-Grad na lječilišnoj karti svijeta. Jedinstvena je to vrijednost na ovom području koju treba iskoristiti. Upravo je ulaganje u obrazovanje dobar put prema tome. Ivanić-Grad je to prepoznao i osnovao Visoku školu- poručio je Čičak.

Tijekom ove i sljedeće godine Visoka škola djeluje pod mentorstvom Veleučilišta Lavoslava Ružičke iz Vukovara, nakon čega bi se Visoka škola trebala osamostaliti i započeti samostalno djelovati. Vizija Visoke škole Ivanić-Grad je postati elitnom visokoškolskom ustanova prepoznatljivog imidža tržišno orijentirane organizacije koja pruža usluge vrhunske kvalitete, te kvalitetnim prijenosom kompetencija stvarati stručnjake sposobne za uspješno rješavanje poslovnih izazova budućnosti, posebice u domeni fizioterapije, sestrinstva, rehabilitacije, kineziterapije, ali i informatičkih tehnologija.