11.02.2019.

U tijeku proširenje prostora Gradske knjižnice Ivanić-Grad

Radovi na proširenju prostora Gradske knjižnice Ivanić-Grad napreduju. Započeti krajem prošle godine, iz dana u dan prostori dobivaju sve jasnije obrise novog izgleda. Riječ je o investiciji koju financiraju Ministarstvo kulture i Grad Ivanić-Grad.

Budući da se radi o dugogodišnjoj potrebi proširenja prostora knjižnice jer joj je u dosadašnjim uvjetima otežan rad, te ne zadovoljava standarde knjižnične djelatnosti, kroz ovu investiciju dobit će se novi smisao i dakako veća funkcionalnost knjižnice, što je od velikog značaja kako za korisnike knjižnice, tako i za njene zaposlenike, ali i sve građane Ivanić-Grada jer je knjižnica oduvijek kulturno središte grada.

U građevinskom i organizacijskom smislu radi se o kompletnoj rekonstrukciji prostora prizemlja zgrade u kojoj se odvija rad Gradske knjižnice Ivanić-Grad.

Iako je u planu da cijelo vrijeme radova knjižnica bude otvorena za korisnike, zbog prilagodbe prostora i neminovne promjene nekih tehničkih uvjeta po potrebi se prilagođavaju situaciji.

prigorski.hr