11.02.2019.

Međunarodno natjecanje 31. karate kup Mladosti 2019. okupilo 567 mladih karatista

Svečano je otvoren 31. karate kup Mladosti 2019. u sportskoj dvorani Žeravinec Ivanić-Grad. Međunarodni karate kup Mladosti u Ivanić-Gradu jedno je od najstarijih karate natjecanja u Republici Hrvatskoj. Svoje snage odmjerit će djevojčice i dječaci u dobi između 6 i 15 godina, a nadmeću se u kategorijama kata i borbi. Za natjecanje se prijavilo 567 sportaša iz 61 kluba iz Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš svečano je otvario natjecanje 31. karate kupa Mladosti u sportskoj dvorani Žeravinec, te istaknuo – Ponosan sam što imamo u našem gradu takav klub – Karate klub Mladost koji opstaje već generacijama, a dokaz toga je i ovaj turnir koji traje već 31 godinu. Naravno, za Ivanić Grad, koji se želi pozicionirati kao grad sporta i grad mladih izuzetno je važno da imamo jedan ovakav međunarodni turnir; da okupljamo ovoliko mladih, ovoliko djece. Grad je dosad pomagao i pomaže u sportu i u financijskom dijelu i proračunski; ove godine je više novaca izdvojeno za sport nego prethodne godine. U izgradnji su i neki važni objekti, jedan od njih je i sportska dvorana u Posavskim bregima, gdje se između ostaloga gradi i upravo dvorana za borilačke sportove i gdje se nadam da će upravo ovi naši mladi karatisti naći svoj dom i imati adekvatni prostor za treniranje. 

Međunarodni karate kup Mladosti u Ivanić-Gradu jedno je od najstarijih karate natjecanja u Republici Hrvatskoj i izuzetno je dobro posjećeno. Za današnje natjecanje prijavilo se 567 sportaša iz 61 kluba iz Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Nastupaju karatisti u kategorijama kate i borbe, a radi se o uzrastu od 6 do 15 godina, te su podijeljeni po uzrasnim skupinama. Karate klub Mladost jedan je od brendova Ivanić-Grada; uz naša tri crna zlata – nafta, naftalan i bučino ulje – sport je četvrti brend po kojem je Grad poznat. Karate je zahtjevna tehnička disciplina koja razvija sve ekstremitete i motoričke vještine, a 2020. godine karate će biti službeni sport Olimpijskih igara. Zahvaljujem se svim sponzorima i onima koji su pomogli u organizaciji današnjeg natjecanja. To su Grad Ivanić-Grad, Zagrebačka županija, Gradska zajednica sportskih klubova Ivanić-Grad i velika pomoć članova Karate kluba Mladost i njihovih roditelja
 – objasnio je Krešimir Golubić, predsjednik Karate kluba Mladost iz Ivanić-Grada.