06.02.2019.

[VIDEO] Do travnja ove godine završetak gradnje sportske dvorane u Posavskim Bregima

Županija i Grad Ivanić-Grad zajedno, u jednakim omjerima, financiraju gradnju sportske dvorane uz osnovnu školu u Posavskim Bregima. Investicija je vrijedna oko 13,7 milijuna kuna, a radovi su u poodmakloj fazi. Planirano je da će završiti do travnja ove godine. Gradilište je zajedno s gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom, obišao župan Stjepan Kožić.

Zahvala Gradu na osiguranim sredstvima. Kada bi u svakoj sredini imali ovakav pristup mogli bi sagraditi daleko više škola i dvorana“, rekao je župan, dodavši da se gradnja sportskih dvorana ne može financirati sredstvima EU fondova, ali da se europski novac može dobiti za energetsku obnovu škola.

Stoga je Županija prijavila pet projekata energetske obnove škola, u ukupnoj vrijednosti 63,4 milijuna kuna. Iz EU fondova očekujemo bespovratnih 32 milijuna kuna. Od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje već smo dobili odluku o sufinanciranju energetske obnove zgrade velikogričkih srednjih škola i to u maksimalnom iznosu od 15,1 milijun kuna, dok će Županija za ovu investiciju osigurati dodatnih 15,7 milijuna“, rekao je župan.

Školu u Posavskim Bregima pohađa 155 učenika u devet razrednih odjela. Više ih je nego prošle školske godine, što posebno veseli gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša.

Naša je zadaća svoj djeci pružiti iste uvjete školovanja. U Posavskim Bregima, unazad tri godine, imamo više djece i u školi i u vrtiću. Siguran sam da će ova dvorana doprinijeti da ljudi ostaju u ovome kraju. Ona je ove godine jedna od najvažnijih investicija u gradu“, rekao je Leš, naglašavajući da osim ove dvorane, Grad i Županija trenutno surađuju i na obnovi parketa u gradskoj sportskoj dvorani u Ivanić-Gradu i uređenju sanitarnih čvorova u ‘maloj’ dvorani, a zajedno će financirati i projektiranje manje sportske dvorane uz školu u Graberju Ivanićkom.

Foto: Zoran Ožetski
Tekst: Zagrebačka Županija