07.02.2019.

[SPORTSKA TV] 295. emisija Školska liga - Grad Ivanić-Grad

"Za stvaranje 295. emisije Školska liga krenuli smo u potragu za novim zanimljivostima i otišli nedaleko od Zagreba gdje nismo mogli ni zamisliti da postoji takva ljepota,takvi sadržaji i takvi prekrasni i kvalitetni ljudi, pravi domaćini koji su nas srdačno ugostili s velikom željom da prezentiraju svoj lijepi grad i sve lijepo u njemu.

Posjetili smo Ivanić Grad koji se smjestio u zapadnoj Moslavini, uz rijeku Lonju u Zagrebačkoj županiji, nedaleko glavnog grada Zagreba. Prvi se puta u zapisima Ivanić-Grad spominje još u 13. stoljeću, točnije 1246. godine. Razlog našeg dolaska u Ivanić Grad je naravno sport, njegovi sportaši i klubovi koji su se predstavili u našoj emisiji.

U gradu djeluje 16 sportskih klubova, a duga tradicija i zavidni rezultati daju ovom gradu epitet sportski i to je zaista tako, a u to smo se uvjerili i mi snimajući ovu emisiju.

Klubovi i sportaši svojim rezultatima s ponosom promiču ime grada kako u Hrvatskoj tako i van naših granica. Također ističemo i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Naftalan koju sve više posjećuju sportaši i koja živi sa svojim građanima.

U emisiji vam donosimo niz razgovora sa sportašima, članovima i djelatnicima klubova, a počinjemo s prvom osobom grada, gradonačelnikom Ivanić Grad."