02.12.2019.

[VIDEO] Udruga „Mali princ“ od 1. prosinca i službeno ima novi prostor

Zahvaljujući podršci lokalne zajednice, Udruga je dobila u najam novi prostor za rad, osnovnu djelatnost, aktivnosti s djecom i kabinet za terapije. Prostor i kabinet opremljeni su donacijama građana prikupljenih u sklopu prikazivanja animiranog filma „Snježno kraljevstvo 2“, pravnih osoba i kroz sponzorstvo INE d.d. u sklopu nastavka projekta „Veliki snovi Maloga princa“.

Preseljenjem u novi prostor, otvorene su brojne pozitivne mogućnosti za napredak i razvoj aktivnosti u Udruzi. Djeca s teškoćama u razvoju dobila su prostor za terapije, opremljen prilagođenim namještajem, didaktičkim materijalima i dizajniranim prigodnim motivima kako bi se djeca za vrijeme terapeutskih aktivnosti osjećala što opuštenije, ugodnije i kako bi mogla ostvariti sve svoje potencijale i stjecati nova znanja u poticajnoj okolini.

Uredski prostor opremljen je stolovima i namještajem te omogućava povećanje kapaciteta za nova zapošljavanja, pristupanje europskim projektima i stvaranje novih aktivnosti za povećanje kvalitete života osoba s invaliditetom. Trenutno je u Udruzi zaposleno 4 osobe te 5 vanjskih stručnih suradnika, a početkom 2020. godine planirana su i nova zapošljavanja, uključujući i zapošljavanje osobe s invaliditetom u radni odnos u sklopu Trogodišnjeg programa za širenje mreže socijalnih usluga u zajednici.

Opremanjem zasebnih, odvojenih prostorija ureda i kabineta, koji kapacitetima odgovaraju potrebama djelatnosti Udruge, omogućeno je istovremeno održavanje osnovne djelatnosti i terapija, te više nećemo trebati svakodnevno prilagođavati uredski prostor potrebama održavanja terapeutskih aktivnosti, čime je značajno povećana kvaliteta rada u oba smjera.

Prilikom uređenja prostora, poseban naglasak stavili smo na pristupačnost prilaza osoba koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica, te su ugrađene pristupne rampe na stepenicama na oba ulaza.

Sretni i ponosni na ovaj veliki korak, pozivamo vas da s nama obilježite svečano otvorenje novoga prostora i Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u utorak 3. prosinca 2019. u 18 sati, u Pučkom otvorenom učilištu, velika sala, uz prigodan program i nastupe naših dragih suradnika iz lokalne zajednice i članova naše Udruge „Mali princ“.

Ulaznice možete nabaviti u PUO, knjižnici i u Udruzi „Mali princ“! Veselimo se i jedva čekamo da s vama podijelimo ovaj poseban uspjeh koji je od neizmjerne važnosti za sve naše Male prinčeve i princeze, ali i za cijelu našu lokalnu zajednicu.

Hvala Gradu i svima koji su nam svih ovih godina do sada omogućavali uspješan rad u prostorima Društvenog doma u D. Šarampovu, a sada nas čeka stvaranje puno lijepih i sretnih novih uspomena u novim prostorima. Zahvaljujemo i svim našim sugrađanima, članovima, volonterima, donatorima, partnerima i suradnicima koji nas pratite na tome putu i pomažete nam ispisati nove stranice naše priče!