04.12.2019.

U Ivanić-Gradu obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jučer je na različite načine obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom s ciljem pružanja podrške svim osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju. Tim povodom Udruga “Mali princ” iz Ivanić-Grada, u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom i Pučkim otvorenim učilištem organizirala je svečanost na kojoj su sudjelovali Dječji vrtić Ivanić-Grad, Osnovna škola Stjepana Basaričeka, Tvornica smijeha, a poseban doprinos svečanosti, svojim nastupom dali su Mali prinčevi i princeze.

Prije navedene svečanosti održano je službeno otvorenje novih radnih prostorija Udruge u Savskoj ulici u Ivanić-Gradu.

Preseljenjem u novi prostor, otvorene su brojne pozitivne mogućnosti za napredak i razvoj aktivnosti u Udruzi. Djeca s teškoćama u razvoju dobila su prostor za terapije, opremljen prilagođenim namještajem, didaktičkim materijalima i dizajniranim prigodnim motivima kako bi se djeca za vrijeme terapeutskih aktivnosti osjećala što opuštenije, ugodnije i kako bi mogla ostvariti sve svoje potencijale i stjecati nova znanja u poticajnoj okolini – rekao je Dubravko Pavković, predsjednik Udruge.

Novi prostor i kabinet opremljeni su donacijama građana prikupljenih u sklopu prikazivanja animiranog filma „Snježno kraljevstvo 2“, pravnih osoba i kroz sponzorstvo INE d.d.u sklopu nastavka projekta „Veliki snovi Maloga princa“.

Ina Udrugu “Mali princ” podupire od samih početaka njezina rada. Prepoznali smo veliki značaj koji Udruga ima za lokalnu zajednicu i djecu s teškoćama u razvoju – rekla je Nikolina Lukačić Petrović, direktorica Proizvodne regije središnja Hrvatska. Ina d.d. je svojim sponzorstvom u iznosu od 20.000,00 kn omogućila opremanje novih prostorija.

Opremanjem zasebnih, odvojenih prostorija ureda i kabineta, koji kapacitetima odgovaraju potrebama djelatnosti Udruge, omogućeno je istovremeno održavanje osnovne djelatnosti i terapija, te više nećemo trebati svakodnevno prilagođavati uredski prostor potrebama održavanja terapeutskih aktivnosti, čime je značajno povećana kvaliteta rada u oba smjera. Prilikom uređenja prostora, poseban naglasak stavili smo na pristupačnost prilaza osoba koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica, te su ugrađene pristupne rampe na stepenicama na oba ulaza.

Zadovoljstvo mi je što u našem gradu djeluje udruga koja se na najbolji način brine o djeci s invaliditetom i poteškoćama u razvoju. Udrugu podupiremo već duže vrijeme i u onim najtežim trenucima uvijek smo im bili na raspolaganju i sufinancirali smo njene programe, a tako smo to učinili i sada. Udruga se našla u situaciji da više nije mogla provoditi svoje programe rada s djecom zbog neodgovarajućeg prostora u kojem je djelovala, a sredstava za najam novog prostora nije mogla osigurati sama te smo na osnovu njihova zahtjeva, kao Gradska uprava odlučili financirati mjesečni iznos najamnine koja za ovaj prostor iznosi 3000.00 kn – rekao nam je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Zoran Ožetski