17.12.2019.

[VIDEO] Ina d.d. donirala 50.000,00 kn za obnovu i nabavu opreme za sportske dvorane u Ivanić-Gradu i Posavskim Bregima

Početkom ove školske godine, na sreću učenika, ali i cijelog školskog osoblja, otvorena je 16 milujuna kuna vrijedna sportska dvorana u Osnovnoj školi Posavski Bregi. Zajedničkim sredstvima Zagrebačke županije i grada Ivanić-Grada u istom omjeru, 50 % – sufinancirana je nabava i ugradnja opreme za novoizgrađenu školsku sportsku dvoranu Posavski Bregi za potrebe obavljanja nastave tjelesne i zdravstvene kulture učenika.

Vrijednost nabave i ugradnje opreme školske sportske dvorane iznosi ukupno 495.395,65 kn. Ovaj hvalevrijedan projekt je sufinanciran sredstvima sponzora INA- INDUSTRIJA NAFTE D.D.
Realizacijom ovih projekata nastavljamo s brojnim ulaganjima u području školstva, a uz potporu i financiranja od strane Zagrebačke županije najavljujemo i realizaciju daljnjih značajnih ulaganja u sanaciju dvorane uz Srednju školu Ivan Švear, Učenički dom Ivanić-Grad, te izgradnju dvorane uz Osnovnu školu Josipa Badalića u Graberju Ivanićkom istaknuo je gradonačelnik grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

159 učenika ove škole napokon više ne mora vježbati u prostorijama školske zgrade, već u moderno opremljenoj sportskoj dvorani. Osim dvorane u prizemlju, napravljena je i manja dvorana u suterenu prikladna za borilačke sportove i korektivnu gimnastiku.

I učenici Srednje škole Ivan Švear također uživaju u novoopremljenoj sportskoj dvorani. Obavljeni su radovi na obnovi svlačionica, sanitarnih prostora kao i kompletna fasadna stolarija.
Ukupna vrijednost ovog projekta čija je najveća vrijednost unapređenje uvjeta za održavanje adekvatne nastave tjelesnog odgoja učenika Osnovne škole Đure Deželić, te učenika najveće škole Zagrebačke županije, Srednje škole Ivan Švear je 1.481.520,17 kn. I ovaj je projekt sufinanciran sredstvima sponzora INA – INDUSTRIJA NAFTE D.D.

Izuzetno sam sretan što je realizaciju ovih dvaju zajedničkih projekata Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada sufinancirala i INA – INDUSTRIJA NAFTE D.D. sa 50.000,00 kuna, te time nastavila niz sponzoriranja brojnih projekata u području odgoja i obrazovanja u našem gradu, istaknuo je gradonačelnik grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Zahvaljujući ovim donacijama, stotine učenika imaju adekvatne prostore za provođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture te treninga.

Tekst i foto: Zoran Ožetski