30.04.2019.

U Ivanić-Gradu obilježena godišnjica vojno redarstvene akcije “Bljesak”

Vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije RH “Bljesak” započela je 1. svibnja 1995., kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije. Za samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac.

Povodom obilježavanja 24. godišnjice ove akcije koju možemo smatrati uvodom u veličanstvenu akciju “Oluja” u ivanićgradskom parku ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Izaslanstvo Gradske uprave predvodio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Ovo je prilika da se prisjetimo ove veličanstvene vojne akcije koja je vratila slobodu na područje zapadne Slavonije te je ponovno uspostavila nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac. U ovom trenutku naše misli usmjerene su prema svim poginulim hrvatskim braniteljima, prvenstveno onima s područja Otoka Ivanića te njihovim obiteljima” rekao je gradonačelnik Leš.

Osim izaslanstva Grada i Gradskog vijeća, vijence su položili te svijeće zapalili roditelji poginulih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga i građani Ivanić-Grada.

Z.O.