08.04.2019.

ŠkrletOVO

U organizaciji Grada Ivanić-Grada, TZ Grada Ivanić-Grada te Udruge Škrlet Moslavina održan je ŠkletOVO izlet za novinare i vinske profesionalce.

ŠkrletOVO je zajednički projekt koji za cilj ima promociju Škrleta kao simbola Moslavine. Manifestacija se sastoji od stručnog dijela za novinare i vinske profesionalce te zabavnog dijela ŠkrletOVO Party za širu publiku, koji će se održati 13. travnja 2019. u Ivanić-Gradu s početkom u 16 sati.

Tko su GLAVNI IGRAČI?

Osam moslavačkih vinara koji udruženim snagama rade na povećanju vidljivosti i prepoznatljivosti autohtone sorte Škrlet i njegove domovine Moslavine, a to su: Florijanović, Ilovčak, Jaram, Kezele, Miklaužić, Mikša, Trdenić i Voštinić-Klasnić. Vinari su svjesni kako za uspjeh u misiji pozicioniranja Škrleta moraju djelovati zajednički, proaktivno i strpljivo. Njihove aktivnosti su prvenstveno usmjerene na promociju Škrleta, ali isto tako i na podizanje kvalitete i građenje povjerenja na vinskom tržištu. Na svom putu do sada naišli su na veliku potporu od strane znanstvene zajednice i svih sudionika vinske scene. Više u Objavi u prilogu.

ŠkrletOVO Party

Popularni dio ove manifestacije otvoren za građanstvo je ŠkrletOVO Party koji će se održati u Ivanić-Gradu na Malom trgu u subotu 13. travnja s početkom u 16 sati. Ulaznica je 80 kn, a podrazumijeva neograničenu degustaciju Škrleta gore spomenutih vinara iz Udruge Škrlet Moslavina. Za dobru atmosferu se brine DJ Pepi Jogarde, mladi ivanićki chef Dino Pavanić će pripremati zanimljivi finger food, a za najmlađe tu je i igraonica kako bi roditelji mogli uživati u Škrletu.

Tom prilikom je sav željeznički promet prema i iz Ivanić-Grada po 40% nižim cijenama.

100 let živili!