17.04.2019.

Održan partnerski sastanak za program „Zaželi-Sve je lakše uz ženske ruke“

Jučer, 16.04. organiziran je prvi partnerski sastanak za program „Zaželi-Sve je lakše uz ženske ruke“, na kojem su sudjelovali partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje gđa. Andreja Tuđa Šantek, Centar za socijalnu skrb gđa. Martina Cuvaj, Grad Ivanić-Grad zamjenik gradonačelnika g. Željko Posilović, Općina Kloštar Ivanić načelnik g. Željko Filipović, Općina Križ načelnik g. Marko Magdić.

Na sastanku je bilo riječi da je 17.01. potpisan Ugovor UP.02.1.1.05.0246 za program „Zaželi-Sve je lakše uz ženske ruke“ kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.702.407,78 kn.

Do sada kroz program smo nabavili sredstva za rad i za osobnu higijenu korisnika, zaposlili smo voditeljicu i 6 žena koje će kroz 24 mjeseca obilaziti 30 korisnika i pružati besplatnu uslugu pomoći u kući osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom, nemoćnim i bolesnim osobama koje iz nekog razloga nisu u mogućnosti obavljati kućanske poslove. Sada smo u zadnjoj fazi dogovora oko  tiskarskih materijala, te nam u ovom mjesecu predstoji izrada i prvog izvještaja.         

Koordinatorica i voditeljica napomenule su da su žene zaposlene od 01.04., te da su u stalnom kontaktu sa ženama te da se program odvija na obostrano zadovoljstvo i žena i korisnika.