18.09.2018.

Trostruka kruna i dva nova državna rekorda, sve u dva dana!

Tijekom ovog vikenda 15. i 16. rujna organizirano je natjecanje u sportskom streljaštvu Prvenstvo RH – iz Kalendara Hrvatskoga streljačkog saveza oružjem velikog kalibra - pištoljem i revolverom na Automatskoj streljani Vrapčanski potok Zagreb.

Članovi Streljačke udruge sv. Mihovil Lučko, sudjelovali su u disciplinama:

25 m pištolj 10+10 hitaca, 25 m revolver 10+10 hitaca  i 25 m pištolj ili revolver 15+15 hitaca.

Rezultati:

-25 m pištolj ili revolver središnjeg paljenja serijski 15+15 hitaca: prvo mjesto i novi državni rekord u pojedinačnoj konkurenciji za žene

-25 m revolver serijski 10+10 hitaca: prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji za žene

-25 m pištolj serijski 10+10 hitaca: prvo mjesto i novi državni rekord u pojedinačnoj konkurenciji za žene

U subotu je održano natjecanje u disciplini: 25 m pištolj ili revolver središnjeg paljenja serijski 15+15 hitaca u kojemu je Margareta Franković rezultatom od 289 krugova (isti rezultat je ostvario i prvak u muškoj konkurenciji) ostvarila prvo mjesto te postavila novi državni rekord u ženskoj konkurenciji, poboljšavši svoj prošlogodišnji rekord za tri kruga. Ovim rezultatom ostvarila je pravo na – kategorizaciju sportaša po Pravilniku Hrvatskog olimpijskog odbora i to „vrhunski sportaš“

Naša nova članica Katarina Nekić ostvarila je drugo mjesto s rezultatom 266 krugova, trećeplasirana je bila članica SK Protect Rijeka Diminić Bojana sa rezultatom od 256 krugova.

Drugoga dana natjecanja organizirane su preostale dvije discipline: 25 m revolver serijski 10+10 hitaca održan je u prijepodnevnom terminu, a Margareta Franković je rezultatom od 179 krugova ostvarila prvo mjesto u ženskoj konkurenciji. Katarina Nekić je zauzela drugo mjesto sa 177 krugova, Martina Lučić iz SD Osijek 1784 ostvarila je treće mjesto sa 172 kruga.

Treća disciplina 25 m pištolj serijski 10+10 hitaca – najteža disciplina po tehnikama izvođenja gađanja u brzom dijelu, donijela je novu pobjedu, “treću krunu“ i novi državni rekord Margareti Franković.

Margareta je s rezultatom od 188 krugova ostvarila prvo mjesto, postavila novi državni rekord (i poboljšala ga za 13 krugova), dok je članica HASK Mladost zagreb Marijana Špirelja ostvarila drugo mjesto s rezultatom 173 kruga, a trećeplasirana je članica SK Centar Split Antonija Peroš sa 171 krugom. Prvak u muškoj konkurenciji je odnio pobjedu sa 190 krugova, samo 2 više od ženske konkurencije.

Naša muška ekipa SU sv. Mihovil Lučko ekipno je u sve tri discipline pobjednik te je postavljen novi državni rekord za ekipu u disciplini 25 m pištolj ili revolver sred. paljenja serijski 15+15 hitaca.

Bila je ovo uspješna natjecateljska sezona u oružju velikog kalibra.

 

„Koristim ovu prigodu na kraju streljačke sezone 2018. kako bih se zahvalila svima koji su razumijeli moje potrebe u nastojanjima za što boljim sportskim rezultatima. Hvala Gradu Ivanić – Gradu, gradonačelniku, Sportskoj zajednici grada i g. Igoru Mužini, matičnoj streljačkoj udruzi Sveti Mihovil Lučko, Lovačkom društvu Fazan u Žutici, Apiosu, Dogan Septemu, stolariji Kučinić u Križu. Najviše hvala mojim prijateljima koji su uvijek uz mene, a posebno hvala roditeljima Gordanu i Snježani, bratu Martinu i dečku Dinu!“  Margareta

 

Gordan Franković dipl.ing.

PREUZMITE DOKUMENTE: