17.09.2018.

Održane 16. športske igre Zajednice udruga HVIDR-e Zagrebačke županije

Ove subote u Ivanić- Gradu su održane 16. športske igre Zajednice udruga HVIDR-e Zagrebačke županije.

240 branitelja iz osam udruga natjecalo se u 9 disciplina: utrci u invalidskim kolicima, pikadu, visećoj kuglani, stolnom  tenisu, šahu, streljaštvu, kuglanju, boćanju i ribolovu.

Igre su u Sportskoj dvorani Žeravinec otvorili zamjenik župana Hrvoje Frankić, ispred ureda župana Tihana Zemljak, zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj i predsjednik županijske zajednice udruga i članova HVIDRA-e Stjepan Gudec, dok je fra Franjo Vuk blagoslovio sve prisutne i poželio im puno sreće u natjecanju.

Nakon svečanog otvaranja sudionici su se uputili na sportska borilišta na tri lokacije u gradu dok su delegacije uzvanika i braniteljskih udruga položile vijence na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja.

Najbolja ekipa 16. športskih igara je HVIDRA Samobora i Svete Nedelje. Na drugom mjestu završili su domaćini iz Ivanić- Grada, a kao treći HVIDRA Zaprešić.

Treba istaknuti kako su dva člana pobjedničke ekipe HVIDRE Ivanić u natjecanju u visećoj kuglani svojim rezultatom osigurala nastup na državnoj završnici koja će se sredinom listopada ove godine održati u Vukovaru.

Izvor: Obiteljski radio Ivanić
Foto: Zoran Ožetski