22.11.2018.

[VIDEO] Novootvoreni DM u Ivanić-Gradu donirao sredstva za opremanje dječjeg igrališta

Danas, 22. studenog 2018. gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš sudjelovao je u akciji prikupljanja sredstava za opremanje dječjeg igrališta Zelenjak. Gradonačelnik je prvih sat vremena od otvaranja novog trgovačkog centra radio kao blagajnik te se trudio prodati što više jer sav prihod od prometa koji napravi , dodatno uvećan, DM će donirati gradu za opremanje novog dječjeg igrališta.

U Hrvatskoj je 35 posto djece u dobi od 8 godina s prekomjernom tjelesnom masom i debljinom, što nas svrstava u prvih pet europskih zemalja s tim problemom, pokazalo je istraživanje koje je proveo Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Po pitanju fizičke (ne)aktivnosti uočeno je da 56,1% djece radnim danima provede dva ili više sati dnevno gledajući TV ili koristeći elektroničke uređaje, dok se vikendom taj postotak povećava na 87,4%. Svako drugo dijete, njih 51,5 % provodi tri ili manje sati tjedno u organiziranoj tjelesnoj aktivnosti. Nadalje, 9,7% djece provede manje od jednog sata dnevno radnim danom igrajući se na otvorenom, a vikendom se 1,5% igra na otvorenom.

Ivanić-Grad sustavno radi na podizanju kvalitete života svojih građana, a pri tom posebna briga posvećena je upravo najmlađima! Stoga je u sklopu radova potpunog preuređenja Sportskog parka Zelenjak, predviđena i izgradnja jedinstvenog dječjeg igrališta po uzoru na velike europske gradove.

Zona dječjeg igrališta bit će opremljena novim spravama za igru koje su sačinjene od dinamičkih sprava kao što su ljuljačke, klackalice, vrtuljak, poligon s preprekama koji će djecu poticati na igru i natjecateljski duh. Bit će postavljena i mala žičara za dvoje te vanjski četvrtasti trampolin u razini tla. Zonu s novim spravama za igru okružuje brijeg koji je opremljen toboganima i skrivenim tunelima za provlačenje, dok će u zimskim mjesecima biti idealno mjesto za sanjkanje.