14.05.2018.

Završena 14. akcija „Zbogom oružje“

14. akcija „Zbogom oružje“ za područje Grada Ivanić-Grada i općina Križ i Kloštar Ivanić završena je u petak 11. svibnja predajom prikupljenog oružja, municije i eksplozivnih stvari stručnjacima Policijske uprave zagrebačke, koji će ih neškodljivo uništiti.

Organizator akcije je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić uz podršku Zajednice udruga iz Domovinskog rata, financijsku podršku Grada Ivanić-Grada i logističku podršku Policijske postaje Ivanić-Grad i Policijske uprave zagrebačke.

Svake godine provođenja akcije Zbogom oružje prikupi se sve manje oružja, streljiva i drugih eksplozivnih predmeta zaostalih iz Domovinskog rata, što je dobro jer pokazuje da se smanjuje količina opasnih stvari pohranjenih u domovima i drugim skrovištima, zaključak je svih sudionika akcije.
Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić Leo Ordanić je zadovoljan ishodom akcije, jer „komad oružja i streljiva u nevičnim rukama predstavlja opasnost po život, a najveća je opasnost za radoznalu djecu. Grad Ivanić-Grad uvijek pomaže ovu i slične akcije za povećanje sigurnosti građana, naglašava zamjenik gradonačelnika Željko Posilović.

Načelnik Policijske postaje Ivanić-Grad Marin Grgić ne samo da podržava akciju Zbogom oružje, već poziva građane koji posjeduju nelegalno oružje, streljivo i eksplozivne predmete, da ih predaju bez sankcija tijekom cijele godine, a ako ih policija pronađe u njihovim domovima u okviru postupanja, sigurno će biti sankcionirani.