21.05.2018.

[VIDEO] Više od 15 tisuća posjetitelja na 5. Festivalu igračaka u Ivanić-Gradu

Više od 15 tisuća roditelja i djece posjetilo je 5. Festival igračaka u Ivanić Gradu, koji je svojim posjetiteljima tijekom dva dana vikenda ponudio bogat progam s mnogo zabave, inovacija iz svijeta igračaka i igranja, te brojne edukativne radionice, igraonice i natjecanja.

Festivalski program svečano je završio proglašenjem najboljih dječjih zborova, među kojima su titulu pobjednika po drugi put odnijeli “Zagrebački anđeli“. Drugo mjesto podijelili su “Medenjaci“ te “Kikići i Genijalci“, a treće mjesto podijelili su ”Plavi mjesec” i ”Zorica”, priopćila je u nedjelju Agencija za odnose s javnošću Rizol medija.

“Super su zborovi, a klinci još bolji. Drago mi je da su roditelji podržali njihovu ljubav prema glazbi, jer bavljenje glazbom pozitivno utječe na sve aspekte dječjeg razvoja”, istaknula je pjevačica Lana Jurčević, specijalna članica žirija koji je odabrao najbolje od sudionika mini-festivala dječjih zborova.

Ivana Vlahek, umjetnička organizatorica Festivala igračaka, zadovoljna je dojmovima malih pjevača koji su nastupili na smotri zborova. “Dojmovi su pozitivni, a svi sudionici su obećali da će nam doći i sljedeće godine, na 6. Festival igračaka“, rekla je Vlahek.

Programski direktor Festivala Dino Bošnjaković posebno je zahvalio Javnoj vatrogasnoj postrojbi Ivanić-Grad čiji su pripadnici dali sve od sebe da zabave i kroz igru poduče klince tajnama i važnosti vatrogastva za zajednicu.

“Izrazito smo ponosni što smo dobili priliku vatrogastvo i plemenitost našega poziva približiti tako velikom broju građana, a naročito onih najmlađih. Budući da imamo dječje vatrogasne postrojbe ova manifestacija pomogla nam je motivirati još klinaca da se uključe u naš podmladak, koji će nas u budućnosti čuvati i spašavati od požarne opasnosti”, rekao je Dario Kezerić, zapovijednik ivanićgradskih vatrogasaca.

Kroz dva festivalska dana djeca i roditelji mogli su uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama, filmskim projekcijama dječje tematike, zabavnim i edukativnim radionicama te igraonicama.

“Vodim i animiram djecu na ovom festivalu već pet godina i mogu vam reći da mi je iz godine u godinu sve bolje. I sam kao jedno veliko, iako odraslo, dijete rastem s generacijama klinaca koji doista uživaju u obilju igre i veselja. Kroz igru se najbolje uči, stoga bih pohvalio organizatore jer vode računa da klinci kroz radionice nauče neke pozitivne obrasce ponašanja”, poručio je poznati zagrebački glumac Kristijan Ugrina.

5. Festival igračka organizirale su udruge Tetragon, Tvornica smijeha i Turistička zajednica Ivanić-Grad pod pokroviteljstvom Ivanić-Grada.