24.05.2018.

Poziv za „6. Foto safari – Čudesna šuma žutica 2018.“

Pozivamo sve ljubitelje prirode i fotografije na uzbudljivo edukativno druženje i šetnju u okrilju šume Žutica u subotu 02. lipnja 2018. u Ivanić-Grad!

Polazak je u 13.00 sati ispred Centra za posjetitelje s malog trga uz tržnicu Maznica u centru Ivanić-Grada (kod gradske vure).
Ako dolazite vlakom u Ivanić-Grad na događanja “Subotom u Ivanić” možete ostvarite popust od 40% pri kupnji karte s time da naglasite svrhu putovanja dolazak na naša događanja subotom. U Centru za posjetitelje morate ovjeriti kartu žigom, kako bi ostvarili popust na kartu, a uz put ćete dobiti poklon vrećicu i razgledati sajam OPG-a i ostale sadržaje na malom trgu.

Za posjetitelje koji će ići do šume Žutica vlastitim prijevozom – okupljanje je do 13 sati na parkiralištu Lidla. Kada se priključe kombiji iz centra Ivanića, polazimo svi zajedno prema šumi Žutica.

Vodiči Društva prijatelja prirode provest će Vas šumom Žutica u trajanju 3 do 4 sata uz potporu autora dokumentarnog filma „Čudesna šuma Žutica između dvije poplave“ gospodina Zorana Ožetskog.

Glavna ruta obilaska u dužini od 4 kilometra ide jugoistočnim dijelom šume Žutica prateći tok rijeke Česme i njene rukavce. Nakon prijeđene rute slijedi polusatni odmor i osvježenje kod ribarske kućice od kuda se nastavlja prijevozom put pašnjaka Gospođica i Lugarske kuće Pleso. Ručak je predviđen između 16 i 17 sati u vanjskom prostoru Lugarske kuće Pleso. Povratak u Ivanić-Grad predviđen je do 19.00 sati.

Kotizacija u visini 50 kn podrazumijeva prijevoz od Centra za posjetitelje u Ivanić-Gradu do šume Žutica i natrag u Ivanić-Grad, vođenje i ručak. Kotizaciju se uplaćuje organizatoru (DPP) po dolasku u šumu Žutica.

Prijave za sudjelovanje primaju se do četvrtka 31. svibnja 2018. na e-mail: damir.skender@optinet.hr a sve informacije na broj telefona 091 4975 404, Damir Škender.

Majica s logom 6. Foto safarija biti će uručena svakom sudioniku prilikom uplate kotizacije .Kod prijave za sudjelovanje potrebno je navesti veličinu majice. Bitno je da što ranije saznamo vaš broj majice, ako ne saznamo, dobiti ćete veličine kakve budu.

NAPOMENA:
Opremu, odjeću i obuću prilagodite vremenskim i terenskim uvjetima. Preporučena je zaštita od sunca i insekata. Svakako ponesite dovoljne količine vode. Rezerve vode možete dopuniti prije početka hodanja u vozilima. Sudjelujete na vlastitu odgovornost. U slučaju jako lošeg vremena Foto safari se odgađa.

Organizator „6. Foto safarija – Čudesna šuma Žutica 2018.“ je Planinarsko društvo Društvo prijatelja prirode (DPP) i Portal Volim Ivanić uz podršku: Grada Ivanić-Grada, Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada, Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije i Hrvatskih šuma.

Izdvajamo vozne redove vlakova iz smjera Zagreb – Ivanić-Grad u 07.40 , 9.54, 11.06 sati, te iz smjera Ivanić-Grad – Zagreb u 17.36, 19.54, 20.30 sati. Vozni red vlakova iz drugih smjerova možete vidjeti na https://prodaja.hzpp.hr/

No ImageNo Image