18.05.2018.

[VIDEO] Potpisan ugovor za obnovu vodoopskrbnoga sustava vrijedan preko 800 milijuna kuna

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš sa suradnicima 17. svibnja je ugostio sudionike svečanog potpisivanja Ugovora o sufinanciranju projekta „REGIONALNI VODOOPSKRBNI SUSTAV ZAGREBAČKE ŽUPANIJE – ZAGREB ISTOK„.

Ugovor su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike mr.sc. Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda mr.sc. Zoran Đuroković i direktor tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije d.o.o. Tomislav Masten.

Svečanosti potpisivanja održanoj u maloj dvorani Doma kulture prisustvovali su gradonačelnici i načelnici općina istočnog dijela Zagrebačke županije, direktori lokalnih poduzeća i gradski vijećnici.

Projekt ukupne vrijednosti 883.885.000 kuna se financira iz sredstava Operativnog programa Europske Unije Konkurentnost i kohezija sa 68,4%, a preostalih 31,6% je iz državnog proračuna, Hrvatskih voda i Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije.

Projekt uključuje izgradnju novog vodocrpilišta Kosnica, novih magistralnih cjevovoda sa 15 crpnih stanica i 5 vodotornjeva, 316 kilometara nove vodoopskrbne mreže te izgradnju 8.934 nova kućna priključka na području gradova Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline i pripadajućih općina. Uz to i rekonstrukciju stare vodoopskrbne mreže ukupne duljine 108 km, od kojih 45,5 km na ivanićkom području.

Potpisivanjem ugovora su zadovoljstvo izrazili potpisnici: ministar zaštite okoliša i energetike, generalni direktor Hrvatskih voda i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, a u ime projektom obuhvaćenih gradova i općina gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nakon potpisivanja ugovora, gradonačelnik Leš je goste poveo da razgledaju državnu izložbu inovacija u Hotelu Sport.