08.05.2018.

„Mali Princ“ na Svjetskoj humanitarnoj utrci – „Wings For Life“

Srce veliko kao kuća, osmijeh i pozitiva u najvećim količinama! Svi zajedno trčali smo za isti cilj, prikupiti sredstva za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine, za osobe s invaliditetom koje ne mogu hodati. Osim u Zadru, utrka „Wings for life“ u isto vrijeme startala je na još 11 lokacija u svijetu. U Zadru je sudjelovalo ukupno 8.500 trkača iz različitih zemalja. Udruga "Mali princ" dala je svoj doprinos ovoj humanitarnoj inicijativi sa ukupno otrčanih čak 120 km!

Udrugu „Mali princ“ i našu lokalnu zajednicu, Ivanić-Grad i općinu Križ, ove godine predstavljalo je ukupno 20 sudionika, iz Ivanić-Grada, Varaždina te iz Slavonije, koji su svoje otrčane kilometre odlučili posvetiti našim članovima Udruge i svim osobama u invalidskim kolicima . Bio je nevjerojatan osjećaj biti dio toga posebnog događanja, koji je ujedinio tisuće ljude u humanitarne svrhe. Udruga „Mali princ“ sudjelovala je drugu godinu za redom na ovoj jedinstvenoj utrci, a iz godine u godinu broj zainteresiranih sudionika koji bi se voljeli priključiti ovoj hvalevrijednoj inicijativi je sve veći. Počeli smo malim koracima, a pozitivna energija i posebno značenje utrke za osobe s invaliditetom, dale su nam dodatnu motivaciju i želju da svojim doprinosom omogućimo napredak u pronalasku lijeka za osobe koje ne mogu hodati. Trčali smo i navijali svim srcem, a uspomene na ovaj unikatan događaj nosit ćemo još dugo sa sobom, i nadamo se nadopunjavat ih novim lijepim sjećanjima slijedećih godina.

Bila nam je posebna čast nositi majice s natpisom „Samo se srcem dobro vidi“, uz oznake naše lokalne zajednice, i predstaviti naš grad cijelom svijetu.

Nakon uspješno završene utrke i sretnog povratka doma, želimo zahvaliti svima na pomoći oko organizacije putovanja i sufinanciranja sudjelovanja Udruge „Mali princ“ na utrci „Wings for life“.