03.05.2018.

Ivanić-Grad uvodi CityHub – aplikaciju za prijavu komunalnih problema

Grad Ivanić-Grad od danas omogućuje građanima prijavu komunalnih problema putem aplikacije CityHub.

CityHUB je modularna web i mobilna platforma namijenjena direktnoj komunikaciji građana i jedinica lokalne samouprave. Aplikacija je potpuno besplatna za građane i vrlo je jednostavna za korištenje i upravljanje. CityHUB baziran je na konceptu Smart Cities.

City Service modul je namijenjen aktivnom sudjelovanju građana u otklanjanju svakodnevnih komunalnih problema. Svaki problem, kvar i slično moguće je fotografirati i prijaviti nadležnim gradskim službama. Gradske službe će potom katalogizirati prijavljene probleme te sukladno prioritetima iste skupno ili pojedinačno uklanjati.

Preuzmite CityHub mobilnu aplikaciju s Google Playa/App Storea svojim pametnim telefonom ili tabletom.

Proces registracije je vrlo jednostavan. Aplikaciju možete koristiti kao anonimni korisnik ili se možete registrirati preko svojeg Facebook ili Google računa. Vaši osobni podatci (ime, prezime ili mail adresa) bit će zaštićeni i neće biti prikazani u mobilnoj/web aplikaciji.

Radi se o domaćoj aplikaciji koja se sastoji od nekoliko modula:

  • Komunalno redarstvo
  • Gradske vijesti
  • Gradski vodič

Komunalno redarstvo:

Uslikajte problem, izaberite kategoriju problema i prijavite ga nadležnoj službi. Gradski administrator aplikacije CityHub nakon toga provjerava ispravnost prijave i proslijeđuje komunalnoj službi ili servisu koji je nadležan za taj problem. Lokacija na kojoj se nalazi prijavljeni problem automatski se registrira i tako šalje nadležnoj službi kako bi ona u što kraćem roku ispravila uočenu nepravilnost i riješila problem.

Gradske vijesti:

Grad putem aplikacije može obavijestiti građane o događajima u gradu, ili da će biti nestanka struje, ili da će možda glavna ulica biti zatvorena za vrijeme održavanja ulica. Građani, ukoliko žele, mogu dobiti “push” obavijest u CityHub mobilnoj aplikaciji ili obavijest putem maila o odgovarajućoj vijesti.

Gradski vodič:

Istražite najbolje u vašem gradu. Svaki grad može definirati vlastite kategorije (barovi, restorani, hoteli, galerije, i još mnogo toga). U svakoj od kategorija postepeno će se dodavati stavki koliko bude potrebno s novim informacijama, geolokacijama, i "walk-by" navigacijom. Ovaj modul posebno je interesantan svim onima koji dolaze u posjet Ivanić-Gradu čime im se omogućuje jednostavnije i brže snalaženje unutar grada.

Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti putem iOS i Android platforme, dok se u budućnosti planira izlazak i na Windows uređajima.

 

NAPOMENA: Kako bi ste mogli koristiti prijavu komunalne problematike, potrebno je uključiti GPS lokaciju na vašem mobilnom uređaju.