14.05.2018.

Ivanić-Grad domaćin velikog otvorenja Plazma Sportskih igara mladih

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti gospodin, Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić Grada i Zdravko Marić, predsjednik  Plazma Sportskih Igara mladih.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s  područja Ivanić Grada i okolice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Na događanju će biti će informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem će se  provoditi  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

Osnovnoškolci će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore.

Plazma korner bit će pun aktivacija i okrijepe za sve a osnovnoškolci birat će i najboljeg sportaša/sportašicu Hrvatske.

Coca- Cola kutak biti će orijentiran na nogometnu tematiku, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode ćemo prikupljati za recikliranje.

Nakon sportsko- zabavnog dijela, uslijedit će večernji dio programa koji će započeti u 21 sat velikim koncertom Mirka Švenda Žige za sve građane.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.