18.05.2018.

5. izložba Inovacija u Ivanić-Gradu 17. i 18. svibnja

Petu dvodnevnu izložbu inovacija u organizaciji Elektroničkog i računalnog kluba Ivanić, koja je od ove godine državna, otvorio je 17. svibnja u Ivanić-Gradu u Hotelu Sport izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića dr.sc. Tomislav Sokol.

Inovatore iz 70 hrvatskih škola, fakulteta i poduzeća na početku je pozdravio tajnik ERK-a Josip Kožar, u ime Zagrebačke županije župan Stjepan Kožić, a u ime grada domaćina zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj. Sudionike su pozdravili te ukazali na postignuća, ali i problematiku u ovoj oblasti, predstavnici partnera izložbe: ravnateljica Srednje škole Dugo Selo Darinka Svetec, predstavnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba prof.dr.sc. Željko Šitum, Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba prof.dr.sc. Mario Cifrek, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka prof.dr.sc. Željko Herendić, direktor za ljudske potencijale tvrtke Crosco Tomislav Grgac, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić, i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture i ZTK ZŽ Ivan Vlainić. U pratećem programu otvorenja nastupile su učenice i učenici Glazbenog odjela OŠ Stjepan Basariček Ivanić-Grad.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora dr.sc. Tomislav Sokol je čestitao organizatorima i sudionicima izložbe, te im prezentirao postojeće i buduće mogućnosti za unapređenje obrazovanja i inovatorstva u školama i na fakultetima.

U okviru izložbe 17. i 18. svibnja održava se bogat program prezentacija, radionica i predavanja iskusnih inovatora i poduzetnika.
U četvrtak 17. svibnja u 18,30 kreće prvi Ivanić Solar Tour od Hotela Sport do Trga Vladimira Nazora, gdje zainteresirani mogu razgledati solarne automobile, a u 20,30 performans sa Muzikalnom Teslinom zavojnicom mladog Ivana Kožara.

Ovogodišnji ambasador izložbe je tvrtka STEMI za popularizaciju robotike i STEM područja u obrazovanju, a ulaz na izložbu je besplatan.