25.05.2018.

400.000,00 kuna bespovratnih sredstava za projektiranje nogostupa Posavski Bregi-Dubrovčak Lijevi i nogostupa Šemovec-Trebovec

U srijedu 23. svibnja 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala je 264 ugovora ukupne vrijednosti 57 milijuna kuna za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne lokalne EU projekte.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je temeljem natječaja za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije Gradu Ivanić-Gradu 400.000,00 kn bespovratnih sredstava za provedbu projektiranja rekonstrukcije nogostupa i biciklističke staze za dvije glavne prometnice na području Posavine. Projektiranje uključuje nogostup sa biciklističkom stazom od naselja Posavski Bregi do naselja Dubrovčak Lijevi (do Save) te od naselja Šemovec do kraja naselja Trebovec.

Ugovori su potpisani prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova koji je pokrenut kao potpora jedinicama lokalne i područne samouprave u cilju stvaranja zalihe kvalitetnih projekata i jačanja apsorpcijskih kapaciteta regionalne i lokalne razine za korištenje EU sredstava.

Na Poziv za iskaz interesa prijavljeno je ukupno 578 projektnih prijedloga, 353 projekta komunalne infrastrukture i 225 projekata socijalne infrastrukture, a sredstva su dodijeljena za 264 najkvalitetnija projekta koje je moguće kandidirati ili na ESI fondove još u ovoj financijskoj perspektivi ili na druge trenutno raspoložive financijske mehanizme. Ostali projekti sukcesivno će se pripremati i koristit će kao podloga za programiranje novog proračunskog razdoblja.