14.05.2018.

22. Državno natjecanje mladih HCK

Na 22. Državnom natjecanju mladih koje je od 10. do 13. svibnja održano u Vinkovcima sudjelovalo 20 ekipa, odnosno 119 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Riječ je o osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji su pobijedili na školskim i međužupanijskim natjecanjima. Plasirala se i naša ekipa Srednje škole Ivan Švear, sa mentoricama Nadom Gregorek i Marijom Hegol. Ekipu su činili: Patrik Gazec, Martina Bečarević, Maja Mandić, Saša Utješinović i Ena Matijević.

U četvrtak, 10.svibnja 2018.g. su predstavljali svoj grad i županiju, te su tom prigodom prezentirali nošnju, monografiju Grada Ivanić-Grada, kiflice s bučinovim brašnom, straničnike, te mnogobrojne letke o našem kraju.

U petak, 11.svibnja po prvi puta održano je i natjecanje realističnog prikaza ozljeda u sklopu kojega su natjecatelji pokazali zavidno znanje. Na kraju su slavili domaćini, ekipa iz Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci koja je ipak bila bolja od ostalih natjecatelja. Navečer, je bilo predstavljanje ekipa gdje su našu Zagrebačku županiju zajedno predstavili i GDCK Ivanić-Grad i GDCK Dugo Selo. Izveli su plesnu koreografiju, a u pozadini su četiri članice slikale sliku Henri Dunanta i logo natjecanja mladih s rečenicom: 140 godina humanitarnog djelovanja. Nastup je bio odličan, te su im se u nastupu pridružile i ostale ekipe.

U subotu, 12.svibnja smo u mimohodu krenuli prema korzu, a na pola puta su nas iznenadili naši mladi iz Ivanić-Grada te su ekipu došli podržati u njihovom natjecanju. Suza radosnica je bilo na sve strane. Nakon napornog natjecanja i vrlo složenih situacija, željno smo iščekivali i privremena rezultate. Osvojili smo 4. mjesto!! Vrlo smo ponosni na našu ekipu i mentorice, jer znamo da neće ostati na ovome, već će nam se i ova ekipa pridružiti u odrađivanju i drugih naših aktivnosti kroz naš Klub mladih „Dabar“!! Bravo!!

Mladi:                                           

  1. Zagreb
  2. Osijek
  3. Zadar
  4. Ivanić-Grad

Podmladak:

  1. Osijek
  2. Zagreb
  3. Vinkovci
  4. Dugo Selo

Proglašenje pobjednika koje je u veselom raspoloženju održano na središnjem vinkovačkom trgu, završeno je svečanim mimohodom s bakljama po uzoru na onaj koji se održava u Solferinu.

Smještaj za natjecatelje bio je organiziran u športskoj dvorani Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, koja je ujedno bila i škola domaćin, kako bismo sudionicima što više približili duh zajedništva, ali i prikazali na koji način se organizira zajednički smještaj u slučaju potrebe. Prehranu su osiguravali profesionalni kuhari  -volonteri Crvenog križa, a obroci su pripremani u terenskoj kuhinji.

22. Državno natjecanje mladih HCK proteklo je u ozračju 140. rođendana Hrvatskog Crvenog križa, a domaćini Gradsko društvo Crvenoga križa Vinkovci svim sudionicima i gostima osigurali su vrhunski organiziran događaj koji je još jednom pokazao snagu i zajedništvo Hrvatskog Crvenog križa.