05.03.2018.

U travnju izbori za mjesne odbore u Ivanić- Gradu

Osim jednoglasne odluke oko davanja suglasnosti na privremeni Statut Visoke škole Ivanić- Grad, vijećnici su bili jedinstveni i prilikom izglasavanje Odluke o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada u svrhu usklađivanja s novim važeći propisima, odnosno s izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi. 

-S izborima za mjesne odbore kasni se godinu dana, jer neka je procjena bila da smo u prošle dvije godine imali toliko izbora pa smo ih odgodili za ovu godinu koja je mirnija glede izbora. Naravno, da mjesni odbori imaju važnost, kako bi ljudi preko svog angažmana kroz mjesne odbore mogli izboriti za važne stvari u svom selu. Grad podupire njihov rad, te se iz gradskog proračuna izdvajaju i određena sredstva za njihov rad- ispričao je gradonačelnik Javor Bojan Leš najavivši kako će se izbori održati tijekom mjeseca travnja. 

Pučko otvoreno učilište kreće s nabavkom nove opreme

Osim toga vijećnici su dali i suglasnost na nabavu i ugradnju digitalnog projektora i opreme za kino u Pučkom otvorenom učilištu.

-To je odluka Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta s četvrte sjednice održane 21. veljače. Temeljem Statut ova odluka mora biti dostavljena na suglasnost Gradskome vijeću- pojasnio je ravnatelj Dražen Malec. 

Procijenjena vrijednost nabave i ugradnje kino opreme je 364 tisuće kuna bez PDV-a, a sredstva su osigurana putem natječaja Ministarstva kulture koje je Pučkom učilištu osiguralo 300 tisuća kuna, dok je u proračunu Grada osigurano 100 tisuća kuna, dok POU-u iz svojih vlastitih sredstava osigurava još 55 tisuća kuna.

Jednoglasni i kod nerazvrstanih cesta i Poslovnika Gradskog vijeća

Odluka je donesena jednoglasno, kao i Odluka o nerazvrstanim cestama na području Grada Ivanić-Grada kojom se uređuje njihov pravni status i upis u zemljišne knjige, način upravljanja, financiranje građenja, rekonstrukcije i održavanja, te zaštita nerazvrstanih cesta. 

Vijećnici su jednoglasno donijeli i odluku o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća kako bi se ujednačio s izmjenama Statuta Grada koje su donesene na prošloj sjednici.

 

Tekst: 01portal.hr