12.03.2018.

Održan 5. Festival Žene za žene

U subotu, 10. ožujka, održan je 5. Festival ženskih vokalnih skupina i klapa “Žene za žene”. Ispred ivanićgradske publike, koja je do posljednjeg mjesta ispunila veliku dvoranu Doma kulture, nastupilo je 10 ženskih vokalnih skupina iz cijele Hrvatske.

Na 5. Festivalu „Žene za žene“ nastupile su:

1. Ženska vokalna skupina ALLEGRE – Varaždin
2. Voklana skupina LIRA – Rijeka
3. Klapa GAROFULI – Bibinje
4. Klapa KANDELORA – Zemunik
5. Ženska klapa STENTORIA – Daruvar
6. Ženska vokalna skupina BOCANJEVČANKE – Bocanjevci
7. Ženska vokalna skupina STRIDONNE – Štrigova
8. Ženska vokalna grupa KAJDE – Mače 
9. Ženski vokalni sastav LERA – Vrbovec
10. Klapa SOZAL – Rab

Prije početka festivala publiku je pozdravio gradonačelnik Grada Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš koji je i službeno otvorio festival.
Na samom početku, izvan natjecateljskog dijela, nastupile su članice vokalne skupine Ive dok je cijeli program suvereno vodio voditeljski dvojac, Štefica Vanjek i Srećko Rastović

Iz niza odličnih izvedbi stručno ocjenjivački žiri morao je odabrati najbolje. Tako je prema odluci žirija 3. mjesto pripalo klapi Sozal iz Raba, Ženska klapa Stentoria iz Daruvara osvojila je drugo mjesto dok su prema mišljenju stručnog povjerenstva najbolje bile članice ženske klape Kandelora iz Zemunika. Prema mišljenju publike najbolja skupina je ŽVS Allegre iz Varaždina.

Ove godine bilo je izuzetno teško donijeti odluku odnosno izdvojiti najbolje vokalne skupine odnosno klape. Sve sudionice su bile na visokom nivou pri tome ne mislim samo na vokalne kvalitete nego na odabir i odlične aranžmane izvedenih skladbi rekao nam je Danijel Šota predsjednik žirija i umjetnički ravnatelj Državne smotre folklora – Vinkovačkih jeseni.

U revijalnom dijelu festivala nastupile su ŽVS Ive i tamburaši, Fašnička udruga Žaba iz Ivanić-Grada i Ivan Fiolić Fio. Poseban gost 5. Festivala bio je Pavao Anić, glazbenik iz Mošćenice kod Petrinje, finalist Talent show Nove TV, veliki prijatelj ŽVS IVE, mladić koji je svojom pjesmom osvojio srca svih posjetitelja.

Teskt i foto: Zoran Ožetski