12.03.2018.

22. Školsko-gradsko-općinsko natjecanje mladih HCK

U subotu, 10.03.2018.g. u OŠ Posavski Bregi održano je 22.Školsko-gradsko-općinsko natjecanje mladih HCK. Sudjelovale su 4 ekipe: 2 ekipe podmlatka i to OŠ Đure Deželića i OŠ Posavski Bregi, te 2 ekipe mladih iz SŠ Ivan Švear.

Provjeravalo se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći se pokazalo i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.

Ekipu OŠ Đure Deželića činili su: Erin Pokas, Mirna Setinski, Tia Tušek, Leonarda Sunjog, Paola Tutić, Darija Rotim, s mentoricom Marinom Cimaš, dok su ekipu OŠ Posavski Bregi činili: Mia Franjčić, Dorotea Grubišić, Gabriela Marić, Josipa Šporajc, Lorena Valentić i Ena Stefanija Domitrović s mentoricom Irenom Haman. Ekipe SŠ Ivan Švear činili su Patrik Gazec, Martina Bečarević, Maja Mandić, Lea Karavidović, Ena Matijević i Saša Utješinović, te druga ekipa Tina Baković, Rafael Orač, Gabriela Horvat, Anamarija Blažan, Karlo Antolković i Luigj Curi, te mentorica obje ekipe Nada Gregorek.

U pripremama ekipa pomagali su i neizostavni volonteri i volonterke Crvenog križa. U kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa OŠ Đure Deželića, a u kategoriji mladih jedna ekipa SŠ Ivan Švear, te su se plasirali na Međužupanijsko natjecanje koje će se održati 14.travnja 2018.g. u Sisačko-moslavačkoj županiji. Čestitamo pobjedničkim ekipama na osvojenim mjestima, ali ono što uvijek napominjemo; bitno je sudjelovati, a ne pobijediti! Jer ekipe su, pripremajući se, stekle nova znanja, vještine, prijateljstva i iskustvo.

“Izuzetno mi je drago što naše Gradsko društvo Crvenog križa organizira ovakvo natjecanje koje je osim daljnjeg sudjelovanja na međužupanijskom natjecanju važno i zbog toga što djeca stječu važna znanja iz prve pomoći” rekao je gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

“Najbolje ekipe očekuje međužupanijsko natjecanje koje će se održati u Sisačko Moslavačkoj županiji” rekla nam je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad, Ivana Bajt.

“Zahvaljujemo školi domaćinu i svim djelatnicima uključenima u organizaciju, ekipama, manekenima, mentorima, Gradu Ivanić-Gradu koji je i sufinancirao ovo natjecanje, svim sucima, šminkerima, povjerenstvu, djelatnicima i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad” dodala je Ivana Bajt.

 

Tekst i foto: Zoran Ožetski