19.06.2018.

Županijske sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zagrebačke županije

U nedjelju, 10. lipnja su u Ivanić- Gradu održane 16. županijske sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zagrebačke županije.
Sudjelovalo je 8 udruga iz Ivanić- Grada, Velike Gorice, Pokupskog, Kravarskog, Svete Nedelje, Zaprešića, te Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a i Udruga udovica hrvatskih branitelja.

Natjecalo se u 8 disciplina na lokacijama Zelenjak, Učenički dom, Žeravinec i Cafe bar Argentina (pikado).

Ekipa domaćina, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Ivanić- Grad osvojila je prva mjesta u klasičnom potezanju užeta, streljaštvu i kuglanju. Najuspješnija je bila Velika Gorica koja je pobijedila u nogometu, šahu, boćanju i stolnom tenisu, dok je ekipa Udovica hrvatskih branitelja završila prva u pikadu.

Pobjedničke ekipe ostvarile su pravo nastupa na državnoj završnici koja će se na jesen održati u Velikoj Gorici. Igre su započele polaganjem vijenaca i lampaša ispred Spomenika hrvatskim braniteljima i biste Rudolfa Perešina i mimohodom sudionika do Učeničkog doma gdje su posthumno dodijeljene plakete obiteljima preminulih članova Vesne Rodić i Vlade Tepeša.

Sljedeća akcija Udruge je organiziranje izložbe ratnih crteža Ivana Lackovića – Croate „Crno i crveno“ 27. lipnja u Dugom Selu povodom županijskih dana branitelja, koji će se svečano obilježiti u subotu 30. lipnja, također u Dugom Selu.

Prilog: Obiteljski radio Ivanić
Foto: Zoran Ožetski