08.06.2018.

Povodom Dana grada održana Svečana sjednica Gradskog vijeća

Kao i prošlih godina, obilježavanje Dana grada Ivanić-Grada započelo je Svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja je održana jučer u velikoj dvorani doma kulture. Sjednici je prethodila misa u crkvi Sv. Petra u Ivanić-Gradu, nakon koje je slijedilo polaganje vijenaca na Spomenik poginulim braniteljima.

Pozdravnim govorom sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada Željko Pongrac. Nakon pozdravnog govora brojnim uzvanicima obratio se gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš koji je tom prilikom predstavio brojne ostvarene ali i buduće projekte poput projekta gradnje kanalizacije vrijednog 229 milijuna kuna koji će biti financiran europskim sredstvima.

Svečanoj sjednici uz ostale goste, prisustvovali su Dražen Barišić, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, saborski zastupnik Mato Čičak, kao izaslanik predsjednika Sabora RH, te zamjenik župana Hrvoje Frankić.

U svečanom ozračju, povodom Dana Grada, dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Nagrada za životno djelo dodijeljena je profesoru glazbe i slikaru Vjekoslavu Skrbinu.

Godišnje nagrade za doprinos razvoju i ugledu grada dodijeljene su inovatoru Ivanu Kožaru i radijskom i TV voditelju HRT-a Mirku Fodoru dok su godišnja priznanja uručena udomiteljici Ljerki Bajzek Špehar, Zapovjedništvu hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zajednici udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad i Elektroničkom i računalnom klubu Ivanić-Grad.

Obilježavanje Dana grada Ivanić-Grada nastavlja se nizom događanja koja su predviđena ovog vikenda.

Zoran Ožetski