20.06.2018.

Održan 21. Memorijal Gjuro Stjepan Deželić

U nedjelju 17. lipnja 2018 godine na Sportskom parku Zelenjak održan je 21. Memorijal Gjuro Stjepan Deželić – vatrogasno natjecanje ekipa iz Republike Hrvatske koje se boduje za Kup Hrvatske vatrogasne zajednice. Organizator natjecanja bila je Vatrogasna zajednica Grada Ivanić-Grada uz suorganizaciju VZ Zagrebačke Županije i Hrvatske vatrogasne zajednice, a pokrovitelj Memorijala bio je Grad Ivanić-Grad.

Na natjecanju je nastupila 31 ekipa u 5 kategorija – muški A, muški B, žene A, žene B i PVP-muški B. Na natjecanju se izvodila vatrogasna vježba sa VMŠ i trčala štafetna utrka 400 m bez prepreka.

Pobjednici 21. Memorijala po kategorijama su slijedeće ekipe:
JVP Varaždin – kategorija PVP muški B,
DVD Mali Mihaljevec – kategorija žene B,
DVD Kašina – kategorija žene A,
DVD Mladost Kaštel Sućurac – kategorija muški B
DVD Andrilovec – kategorija muški A.

Svim učesnicima Memorijala dodijeljena su priznanja za nastup na natjecanju te prigodne statue sa likom Gjure Stjepana Deželića, a prvoplasiranim ekipama u svim kategorijama dodijeljene su i prigodne nagrade sponzora čime su ekipe nagrađene za svoj trud, rad i zalaganje. Na Memorijalu su nastupile i 4 ekipe iz Vatrogasne Zajednice Grada Ivanić-Grada – DVD Deanovec, DVD Ivanić-Grad, DVD Poljana i DVD Šarampov Donji.

Na svečanom postrojavanju ekipa, prilikom zatvaranja 21. Memorijala sve prisutne pozdravili su Tomislav Abramović Predsjednik VZG Ivanić-Grad, Mijo Brlečić – kontrolor natjecanja u ime Hrvatske vatrogasne zajednice, Mario Matanić – Zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije te u ime Grada Ivanić-Grada Zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj koji je ukupnom pobjedniku 21. Memorijala Gjuro Stjepan Deželić, ekipi DVD-a Andrilovec dodijelio prijelazni pehar.

Foto: Zoran Ožetski