25.07.2018.

Parket u Žeravincu te "mala" dvorana uskoro bi trebali biti sanirani

Na Aktualnom satu ovotjedne jedanaeste sjednice Gradskog vijeća Ivanić- Grada, Krešimir Malec još jednom je upozorio na loše stanje parketa u Dvorani Žeravinec.

-Može li se hitno nešto učiniti i promijeniti, ako ništa da se barem 50 do 70 kvadrata parketa promijeniti. To nam je vrlo bitno, jer reprezentacije stalno tu treniraju, a najbolja promocija nam je kada smo na nekoj nacionalnoj televiziji kada se čuje za nas. Bilo bi šteta da si upropastimo cijelu ovu priču- kazao je vijećnik Malec.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš odgovorio mu je kako je proteklog tjedna održao sastanak sa županom Stjepanom Kožićem. Na tom sastanku jedna od tema bila i Dvorana Žeravinec te stanje parketa u njoj, kao i „mala“ dvorana u centru grada, koja je u vlasništvu županije.

-Za dvorane u Ivaniću i Zaprešiću, Županija će izdvojiti 2 milijuna kuna. Sagledali smo situaciju u obje dvorane. S obzirom na to da je Grad još prije dvije godine stavio sredstva u proračun za taj parket, no tada županija nije bila spremna ući s nama u tu investiciju. Ove godine županija to također nije predvidjela, kao ni mi, jer imali smo predosjećaj da će tome tako biti, zbog čega to nismo niti stavili u proračun. Za nas to nije problem, jer u gradskoj blagajni novaca ima. Dogovor sa županom je da se u ovoj godini Županija značajnije založi za investiciju u maloj dvorani koja je u katastrofalnom stanju, pogotovo sanitarni čvorovi, svlačionice, te cijeli taj dio koji je na higijenskom minimumu- kazao je gradonačelnik Leš.

Problem „male“ dvorane trebao bi se riješiti ove godine, dok je dogovor dviju strana kako će Županija u svome proračunu za sljedeću godinu predvidjeti sredstva za parket u Žeravincu, kako bi se i taj problem riješio.