23.01.2018.

Noć muzeja 2018.

MUZEJ IVANIĆ-GRADA I OVE VAS GODINE POZIVA NA UGODNO DRUŽENJE SA SOVAMA U PETAK, 26.1. od 17.00h do „u sitne sate“ (27.1. u 01.00h)

Sudjelovanjem u manifestaciji koja već godinama povezuje hrvatske muzeje i njihovu publiku, a ove se godine odvija u znaku sporta, u muzeju želimo i samim naslovom naglasiti da je IVANIĆ-GRAD SPORTSKOG DUHA i da je vrijeme za početak prikupljanja građe za POVIJESNI PRIKAZ RAZVOJA SPORTA U NAŠEM GRADU.

Vjerujemo da će grad koji već više od sto godina ulaže u sportske djelatnosti, vjerujući u načelo MENS SANA IN CORPORE SANO – ZDRAV DUH U ZDRAVOME TIJELU pronaći rješenje za udomljavanje priče o bogatoj povijesti sporta negdje u sklopu obnove sportskog parka Zelenjak….

Jer Ivanić-Grad čuva brojne uspomene na godine sportskih događanja, uspjeha, prijateljstava, napora i zvjezdanih trenutaka. Čuva sjećanja na ljude koji su živjeli u duhu športa i nosili s ponosom ime športskog kluba IVANIĆ od 1920. dalje diljem Hrvatske i svijeta.

I one koji su odrastali među nama i otišli dalje s geslom “altius, citius, fortius…” (više, brže, bolje), ostvarujući blistave rezultate na svjetskoj razini”!

Svima njima: sportašima, trenerima, organizatorima, sponzorima, ljubiteljima sporta i njihovim obiteljima posvećujemo malu izložbu povodom Noći muzeja 2018.

I zahvaljujemo svima koji nam pomažu u prikupljanju građe i osmišljavanju postava izložbe koja će biti mjesto razmjene sjećanja, informacija, građe, planova i prijateljskih susreta.

Vremena će biti dovoljno jer se izložba koju otvaramo povodom Noći muzeja zatvara tek početkom ožujka!

Vidimo se dakle u petak, 26. siječnja 2018. Program počinje u 17.00 h u staroj „SOKOLANI“ (POU), a nastavlja se, sve do iza pola noći, u „STAROJ ŠKOLI“ gdje danas djeluju Obiteljski radio Ivanić i Muzej Ivanić-Grada.

 

Radujemo se susretima s prijateljima sporta!

Vaš Muzej Ivanić-Grada i muzejske sove!