10.01.2018.

Ivanić-Grad za stipendije osigurao 350 tisuća kuna

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš potpisao je jučer s najboljim učenicima i studentima ugovore o stipendijama. Ukupno će ove godine 15 učenika i isto toliko studenata primati stipendiju, za što je iz gradskog proračuna osigurano 350 tisuća kuna. 

Dobra vijest za sve učenike i studente je ta što je visina mjesečne stipendije povećana, pa će tako učenici umjesto dosadašnjih 300 kuna u buduće primati 500, dok je studentska stipendija povećana s 800 na 1000 kuna.

-Čestitam vam svima na uspješnoj 2017. godini, a to što ste ovdje to znači da ste bili vrlo uspješni. Zadovoljstvo mi je što smo i ove godine u proračunu osigurali sredstva za isti broj stipendija, kao što je to bilo i do sada. Uspjeli smo eto i povećati iznose, što je dio naše gradske politike- istaknuo je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

A da se u Ivanić- Gradu posebna pažnja posvećuje upravo prema mladima može se vidjeti i kroz to što je roditeljima smanjena cijena boravka djece u vrtićima, sufinancira se školska prehrana, a osiguravaju se besplatne pripreme za maturu.

-Niz je tih mjera kojima smo nastojali olakšati roditeljima školovanje djece. Želim da što bolje iskoristite ove novce koji vam svima trebaju, te se nadam da ćemo se vidjeti i iduće godine- zaključio je gradonačelnik Leš.

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. rujna do 30. lipnja za učenike, odnosno za razdoblje od 1. listopada do 31. srpnja za studente.

 

Tekst: 01portal

Foto: Z.O.