14.02.2018.

Vraćanjem ključa Grada u Ivanić-Gradu završila vladavina maškara

Ovogodišnja fašnička događanja u Ivanić-Gradu započela su krajem siječnja tradicionalnim Međužupanijskim fašnikom umirovljenika i građana na kojem se okupilo više od 300 maskiranih sudionika. Nastavak je slijedio 6. veljače otvorenjem 17. godišnje izložbe Hrvatskog društva karikaturista u sklopu koje je gradonačelnik Javor Bojan Leš predao ključ grada princu Žapcu iz Udruge Žaba iz Ivanić-Grada.

Tjedan dana Ivanić-Gradom vladale su maškare no od danas ključ je ponovno u rukama prvog čovjeka grada. Ključ su uz prigodni govor vratili naši najmlađi maskirani sugrađani – djeca fašničke grupe Dječjeg vrtića Ivanić-Grad i Dječjeg vrtića Roda.

Prekrasno je svake godine vidjeti naše najmlađe sugrađane maskirane, razigrane i vesele. U pripremu ove vesele povorke uložen je ogroman trud njihovih tetica – odgajateljica, ali svakako i njihovih roditelja, deda i baka.” rekao je gradonačelnik te u što skorijem vremenu najavio proširenje vrtićkih kapaciteta.

Ravnateljica Gradskog vrtića Ivanić-Grad, Marina Čalušić rekla nam je kako je za pripremu i izradu maski trebalo tjedan dana te da su izrađene maske povezane uz projekte koji su se u vrtiću provodili.

Palčići su maskirani u astronaute jer je navedena vrtićka grupa sudjelovala u Projektu svemir dok su maske vjeverica i ježića vezani uz rad na “Kurikulumu otpornosti” čiji je cilj jačanje sposobnosti da se prilagodimo situaciji i uspijemo usprkos teškoćama” dodala je ravnateljica Čalušić.

U veseloj maskiranoj povorci sudjelovala su djeca iz vrtićkih grupa:

1. Konjići kao Vjeverac i Ježica/Sherloch i Zelda
2. Pačići kao Astronauti
3. Dabrići kao Dabrići
4. Lady Bugs i Bumblebees kao Safari životinje
5. Vrapčići kao Bijele rode
6. Gljivice i Zečići iz vrtića Roda kao Svemirci

Kako smo saznali od direktorice TZ-a Grada Ivanić-Grada, Ankice Bešter, osim u vrtićima, fašnik se plesom pod maskama obilježio i u svim osnovnim školama s područja Ivanić-Grada. Sve ljubitelje glazbe pozivamo na Fašnički koncert Glazbenih odjela OŠ Stjepana Basaričeka, koji se održava u maloj dvorani POU s početkom u 18.00 sati. Od 18.00 do 20.00 sati u prostoru Tvornice smijeha održava se bal pod maskama na koji se možete prijaviti ako nazovete 091 88 18 931.

Tekst i foto: Zoran Ožetski