26.02.2018.

[VIDEO] Ivanić pokazao veliko srce za Leu Mirt

Sinoć je u Ivanić-Gradu, u prepunoj Sportskoj dvorani Žeravinec održan humanitarni koncert pod nazivom “Korak po korak za Leu“. Stotine ljudi koje su ispunile tribine došle su s jednim ciljem – osigurati sredstva za daljnje liječenje svoje malene sugrađanke.

Lea je učenica trećeg razreda OŠ Josipa Badalića iz Graberja Ivaničkog i boluje od cerebralne paralize zbog koje je do prošle godine bila potpuno vezana za kolica. Kako bi poboljšali njezino zdravstveno stanje roditelji se odlučuju na fizikalnu terapiju koja je nakon 15 tjedana dala odlične rezultate. Lea je nakon nje napravila svoje prve samostalne korake te su se govorne sposobnosti znatno poboljšale.

Za nastavak uspješne terapije i daljnje liječenje potrebno je još najmanje 120 tisuća kuna koje roditelji nisu mogli osigurati.

Tim povodom, Osnovna škola Josipa Badalića organizirala je humanitarni koncert na kojem su uz glavnog gosta večeri Petra Graše nastupili: Plesna udruga Magi, učenici OŠ Josipa Badalića i OŠ Stjepana Basaričeka te plesna grupa iznenađenja. Plesna grupu, koja je stvarno iznenadila i oduševila publiku, činile su učiteljice OŠ Josipa Badalića.

Osim prihoda od ulaznica i dobrovoljnih priloga u prikupljanju potrebnih sredstava sudjelovala je Zagrebačka županija koja je uplatila 70 tisuća kuna i Grad Ivanić-Grad koji je za ovu humanitarnu akciju izdvojio 15 tisuća kuna.

Zagrebačka županija se priključila ovom odlično organiziranom humanitarnom projektu. Kako danas tako i dalje Županija će uvijek biti tu kako bi pomogla” rekao nam je Hrvoje Frankić zamjenik župana Zagrebačke županije. ” Osim financijske pomoći za troškove liječenja, županija kroz projekt “Prsten potpore” financira i troškove Leinog asistenta u nastavi” dodao je Frankić.

Vidljivo sretan što je dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta, bio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Sretan sam kad vidim koliko je naših sugrađana unatoč ovom hladnom vremenu odlučilo doći i pomoći kako bi se prikupila sredstva za Leino liječenje. Siguran sam da će već ova pozitivna energija kojom je ispunjena dvorana, pomoći Lei da liječenje koje počinje već sutra postigne najbolje rezultate” rekao je gradonačelnik Leš.

Najveći osmijeh na Leino lice donio je njen najdraži pjevač Petar Grašo koji je za nju i publiku otpjevao nekoliko svojih uspješnica.

Prema našim informacijama koje smo dobili za vrijeme trajanja koncerta, humanitarnom akcijom prikupljeno je više od potrebnih 120 tisuća kuna.

Ne možemo ne spomenuti pokretače ovog projekta Martinu Novak i Josipu Razum iz OŠ Josipa Badalića jer humanitarni koncert “Korak po korak za Leu” može poslužiti kao ogledni primjer odlično organiziranog humanitarog projekta.

Foto i tekst: Zoran Ožetski