14.02.2018.

Ivanić-Grad uskoro uvodi video nadzor

Ivanić-Grad će ove godine krenuti s uvođenjem video nadzora u Gradu. Nadamo se da će to doprinijeti boljem nadzoru onoga što se događa u Gradu, što se tiče sigurnosti, ali i što se tiče očuvanja gradske imovine.

Naime, prema mišljenju gradskog vijećnika Željka Brezovečkog, Ivanić-Grad vodi rat s vandalima koji uvijek iznova narušavaju opći dojam o Gradu, i tome treba stati na kraj.

Na pitanje upućeno gradonačelniku Javoru Bojanu Leš te dati prijedlog da o tom pitanju što prije razgovara s predstavnicima policije, kako bi se toj pojavi što prije i što učinkovitije stalo na kraj, gradonačelnik je istaknuo da se kroz Vijeće za prevenciju i kroz razgovore i kontakte s Policijskom upravom, stalno razgovara o toj pojavi, te je dodao da je Grad u fazi pripreme za objavu natječaja za nabavu jednog dijela video nadzora u Gradu.

Ivanić-Grad je dobio i odobrenje od Ministarstva unutarnjih poslova i policije da se sustav televizora za video nadzora postavi u Policijskoj postaji, gdje će dežurni imati uvid cijeloga Grada. Postavljanje video kamera u Ivaniću za sada će ići u 2 faze.

20-ak kamera postaviti će se u ovoj godini, a u idućoj godini, po završetku radova na Sportskom parku i na dijelovima koji još nisu završeni, postaviti će se drugi dio kamera. Tako bi Ivanić sljedeće će godine kompletno bio pod video nadzorom. Javor Bojan Leš je istaknuo kako će policija imati direktan uvid u kamere, te da bi to trebalo doprinijeti i smanjenju vandalizma na području Grada Ivanić-Grada, ali i većem stupnju sigurnosti.