06.08.2018.

U Ivanić-Gradu svečano obilježena 23. obljetnica “Oluje”

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u gradskom parku kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Vijenac su položili i svijeću zapalili roditelji i rodbina poginulih i umrlih branitelja “Otoka Ivanića nakon kojih su dužnu počast odali predstavnici gradske uprave, braniteljskih udruga, vatrogasaca, specijalne i temeljne policije te predstavnici Udruge antifašističkih boraca Ivanić-Grada.

Delegaciju Gradske uprave predvodio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj u pratnji predsjednika GV-a Željka Pongraca i gradskih vijećnika.

Ovdje smo da se sjetimo slavne 1995. godine kada je u veličanstvenoj akciji “Oluja” oslobođeno preko 10.000 četvornih kilometara područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu koja su četiri godine bila pod okupacijom pobunjenih Srba, a omogućene su i oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovini rekao je Cuvaj .

Podsjetimo Vojno redarstvena peracija Oluja počela je u u ranim jutarnjim satima 4. kolovoza 1995. godine i trajala je do 7. kolovoza 1995. Oluja je briljantna i velika vojno-redarstvena operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba, na kojima je bila uspostavljena paradržava Republika Srpska Krajina bez ikakvog međunarodnog priznanja.