16.08.2018.

Svečano potpisana povelja prijateljstva između Ivanić-Grada i Bilica

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Bilica, koja je jučer održana u župnom Pastoralnom centru u povodu Dana Općine Bilice i blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice Bilica i Biličana, Josip Čaleta Car, bilički načelnik i Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada, potpisali su povelju o prijateljstvu. Svečanom činu prisustvovali su, uz biličke vijećnice i vijećnike i Tomislav Cuvaj, dogradonačelnik Ivanić-Grada i Željko Pongrac, predsjednik GV-a, a pozivu u Bilice odazvali su se i Živko Bulat i Marko Grubelić, načelnici općina Unešić i Tribunj.

Na taj je način uveličana 16. obljetnica od osnutka biličke općine koja, kako je u prigodnom govoru istaknuo načelnik Čaleta Car, smjelo korača u budućnost, osnažena turističkim rezultatima, slogom što ne poznaje stranačke granice i infrastrukturnim ulaganjima koja Bilice čine sve ugodnijima za život svojih mještana. Da će i prijateljski Ivanić-Grad na svoj način pridonijeti snažnijem razvojnom putu općine, potvrdio je i ivanićgradski gradonačelnik Leš, podsjetivši da su inicijativu o prijateljstvu s Bilicama podržali svi gradski vijećnici Ivanić Grada.

Nakon svečanog skupa koji je, inače, otvorio Neven Mikulandra, predsjednik OV-a Bilica, pred središnjim križem kod crkve Gospe od Pomišljaja položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje.