05.08.2018.

Čestitka gradonačelnika povodom 23. obljetnice VRO OLUJA

Drage Ivanićanke i Ivanićani,

Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – obljetnicu Oluje, velike hrvatske pobjede u Domovinskom ratu kojom su oslobođeni okupirani dijelovi Hrvatske i stvoreni uvjeti za trajan mir, slobodu i dugo sanjanu neovisnost Domovine.

Domovinski rat temelj je naše države, a 'Oluja' kruna naše povijesne borbe za slobodu. Ponosni na svoju pobjedu i na sva dosadašnja ostvarenja i uspjehe, proslavimo radosno naš državni blagdan, sa zahvalnošću svima koji su podnijeli žrtvu života i zdravlja za ostvarenu neovisnost i s vjerom da ćemo u domoljubnom zajedništvu ostvariti željene ciljeve za našu budućnost.

S ponosom se sjećamo toga dana kada su hrvatski vojnici i redarstvenici u munjevitoj i briljantnoj akciji slomili agresora i uspostavili hrvatski ustavno-pravni poredak na do tada okupiranim područjima. Nikada se neće zaboraviti pobjedonosno isticanje hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi i dolazak prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

S ponosom istaknimo hrvatske zastave na kuće i pokažimo da je 5. kolovoza datum kojeg Hrvatska treba istinski slaviti kao jedan od najvećih dana u borbi hrvatskog naroda za njegovom državnom nezavisnošću kroz dugu povijest.

Vaš gradonačellnik

Javor Bojan Leš