16.04.2018.

Podmladak i mladi GDCK Ivanić-Grad na natjecanju ostvarili vrhunske rezultate

U subotu 14. travnja, održano je 10. Međužupanijsko natjecanje podmlatka i mladih za Zagrebačku i Sisačko-moslavačku županiju u Osnovnoj školi „22.lipanj“ u Sisku. Sudjelovalo je 10 ekipa podmlatka i 8 ekipa mladih koji su svoje znanje pokazali kroz provjeru teorijskog znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazivalo i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama. 

GDCK Ivanić-Grad predstavljale su dvije ekipe; ekipa podmlatka iz OŠ Đure Deželića i ekipa mladih iz SŠ Ivan Švear. Članovi ekipe podmlatka su: Erin Pokas, Mirna Setinski, Tia Tušek, Leonarda Sunjog, Daria Rotim i Paola Tutić, koje su pripremale mentorice Marina Cimaš i Karmen Kovačević, a članovi ekipe mladih su: Patrik Gazec, Martina Bećarević, Maja Mandić, Saša Utješinović i Ena Matijević s mentoricama Nadom Gregorek i Marijom Hegol. Velika podrška ekipama je bila i mnogobrojna pratnja naših volontera, manekena i vanjskih mentora voditelja; Anja Slunjski, Dominik Rac, Tina Baković, Rafael Orač, Leonarda Mužina, Ivan Kuhar, Luka Kuhar, Karla Ivanković i Ivana Bajt.

Iako je konkurencije bila jaka, naše obje ekipe pokazale su vrlo visoko znanje i obje se vratile sa zasluženim nagradama; ekipa podmlatka s visokim 2 mjestom, a ekipa mladih s 1 mjestom, te se tako ekipa mladih plasirala na državno natjecanje koje će se održati u Vinkovcima 12.svibnja 2018.g. Nakon suza, što od radosti, što od tuge, obje ekipe su se zadovoljne vratile svojim kućama, te će i nadalje sudjelovati s+u našim mnogobrojnim aktivnostima.

Čestitamo našim ekipama što su i ove godine pokazali vrlo visoko znanje, a mentoricama na uloženom trudu. Hvala Vam svima i samo naprijed Ivanić!!

Osvojena mjesta:
Podmladak: Mladi
1.GDCK Dugo Selo sa 107,70 boda 1. GDCK Ivanić-Grad sa 105,53 boda
2.GDCK Ivanić-Grad sa 105,67 boda 2. GDCK Sisak sa 102,57 boda
3.GDCK Sisak sa 100,23 boda 3. GDCK Vrbovec sa 98,83 boda