17.04.2018.

Otvorena izložba “Razotkrivanje”

Savršenstvo evolucije – RAZOTKRIVANJE već je četvrta gostujuća izložba koju Muzej Ivanić-Grada predstavlja u suradnji s „velikim bratom“, Hrvatskim prirodoslovnim muzejom iz Zagreba. Pripremljena pod stručnim vodstvom biologa i mineraloga, kustosa i fotografa matičnog prirodoslovnog muzeja Hrvatske, izložba na inventivan način povezuje primjerke odabrane iz živog i neživog svijeta, razotkrivajući tajnovite poveznice između boja i oblika kukaca, te uzoraka stijena i minerala, prikupljenih na svim kontinentima.

Entomološki dio izložbe zastupaju rijetki primjerci kornjaša iz znamenite zbirke hrvatskog entomologa Renéa Mikšića, dok uzorci stijena i minerala potječu iz fundusa mineraloško-petrografskog odjela HPM. Posebnu vrijednost izložbe prikazuju fotografije kojima je autorica Nives Borčić željela istaknuti i likovnu dimenziju čudesno podudarnih kombinacija kukaca i minerala na crnoj podlozi koja još posebno naglašava njihovu ljepotu u kojoj su zablistali poput prirodnog nakita majke Zemlje.

Autori izložbe: dr.sc. Iva Mihoci (ujedno autorica koncepcije), dr.sc. Vlatka Mičetić Stanković, Ivan Razum, Dragan Bukovec
Stručni suradnici: Petar Crnčan, mr.sc. Biserka Radanović Gužvica,
Tehnička realizacija: Petar Crnčan, Krešimir Novak, Mario Galov, Silvana Sušić
Autorica fotografija: Nives Borčić

Izložba će biti otvorena do 12. svibnja 2018..

REDOVNI RASPORED ZA POSJETITELJE
U VRIJEME IZLOŽBI: OD 11. TRAVNJA 2018. DALJE MUZEJ JE OTVOREN ZA POSJETITELJE UTORKOM i PETKOM od 11.00 do 14.00 sati, SRIJEDOM i ČETVRTKOM od 16.00 do 19.00 sati, SUBOTOM od 11.00 do 13.00 sati i od 17.00 do 19.00 sati.