17.04.2018.

Održana 6. Smotra folklora “Lepe moje ravne pole”

U organizaciji KUD „Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi u subotu 14. travnja 2018. godine održana je 6. smotra folklora “Lepe moje ravne pole” u Posavskim Bregima. Društveni dom u Posavskim Bregima bio je premalen za sve ljubitelje tredicijkog pjevanja i plesanja.

Ove godine su gledatelji uživali u nastupu KUD-a Martinčani“ iz Martinske Vesi, HKUD-a „Pougarje“ iz Daruvarskog Brestovca, KUD-a „Svilenka“ iz Buka i ŽPS „Kraljice Bodroga“ iz Bačkog Monoštra. Osim gostujućih KUD-ova smotru kao i svake godine otvorila je ženska pjevačka skupina KUD-a „ Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi sa pjesmom „Lepe moje ravne pole“ po kojoj je smotra dobila ime, na smotri su nastupile i tri dječje skupine KUD-a domaćina .

Osim plesnih skupina KUD-a na ovogodišnjoj smotri svoj prvi nastup su imale i dvije skupine mladih tamburaša. Djeca su znak da će ovo društvo i u budućnosti vrijedno čuvati svoje pjesme, plesove i običaje. Nakon završetka smotre održavan je domjenak i druženje svih sudionika smotre. Smotru je otvorila direktorica turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ankica Bešter.