21.09.2017.

Otvorena izložba slika “Plava” Ive Šimunović

U izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad u utorak, 19. rujna 2017. u 20 sati otvorena je izložba slika naše sugrađanke, modne dizajnerice, kostimografkinje, vizažistice i likovne umjetnice Ive Šimunović, pod nazivom PLAVA. Ovom izložbom započeo je jesenski dio programa i događanja u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad.

Autoricu izložbe Ivu Šimunović i njen rad predstavio je njen otac Miljenko Šimunović. Istaknuo je da je ovu izložbu Iva ostvarila uz potporu grada Ivanić-Grada, Matice hrvatske – ogranka MH Kloštar Ivanić i Galerije Nika. Ovo je sedma samostalna izložba Ivinih radova u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad u kojoj dominira plava boja i bijeli ženski aktovi u kontrastu s malim, crnim bićima iz prirode.

Svestrana mlada umjetnica od 2000. godine sudjeluje na mnogobrojnim izložbama, modnim revijama, okušala se i u kostimografiji te kao vizažistica na Fashion week-u Zagreb, Modi mladih, „Modnom ormaru“ te mnogobrojnim drugim manifestacijama.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj, zahvalivši Ivi na prekrasnoj izložbi.
Svaki posjetitelj izložbe na poklon je dobio potpisanu reprodukciju rada Ive Šimunović.

Zašto se izložba slika zove – PLAVA- možete pogledati do 02. listopada 2017. u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.