04.09.2017.

16. Susreti djece hrvatskih branitelja u Savudriji

29. kolovoza 2017. godine, svečano je otvoreno 16. izdanje Susreta djece hrvatskih branitelja – uspomene na sretnu budućnost, koji se već devet godina odvija u Savudriji, a u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

Udruga Hrvatskih Dragovoljaca Domovinskog Rata Zagrebačke županije već 16. Godinu zaredom vodila je djecu hrvatskih branitelja na ovaj susret djece, dok je susret i ovu godinu potpomogao Grad Ivanić-Grad kako bi i naša djeca mogla sudjelovati u druženju, igraonicama te školi plivanja.

Zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Ivan Belušić pozdravio je brojne uzvanike i djecu te svima zaželio toplu dobrodošlicu i ugodan provod u našem gradu. Susret je u ime Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske otvorio ministar, g. Tomo Medved, a prisustvovali su i predstavnici Saveza izviđača Hrvatske, Zagrebačkog Holdinga kao i organizacijskog odbora Susreta.

U kampu boravi gotovo šestotinjak djece iz cijele Hrvatske koja se natječu u raznim sportskim, umjetničkim i društvenim disciplinama. Cilj navedenih susreta je odgajati djecu na način da zavole domovinu, upoznavanjem njezinih ljepota i znamenitosti, kao blago koje moraju njegovati svojim stvaralaštvom, rukama i umom.