02.10.2017.

Ivanić-Grad ostvario 300.000,00 kuna sredstava za dovršenje zgrade Pučkog otvorenog učilišta

27. rujna 2017., u Zagrebu je održano svečano potpisivanje II. kruga ugovora po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ) i Programu podrške regionalnom razvoju (PPRR), putem kojih je slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave dodijeljeno dodatnih 50 milijuna kuna za razvojne projekte.

U sklopu Programa podrške regionalnom razvoju, svečanosti je nazočio i gradonačelnik Grada Ivanić-Grada, g. Javor Bojan Leš koji je sa ministricom Gabrijelom Žalac potpisao Ugovor o sufinanciranju u vrijednosti 300.000,00 kuna za projekt dovršenja zgrade Pučkog otvorenog učilišta.

Program podrške regionalnom razvoju i Program održivog razvoja lokalne zajednice, nacionalne su mjere koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije provodi u cilju ostvarenja ujednačenog regionalnoga razvoja, a koncipirani su kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavljaju podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.
 
Osiguravanjem dodatnih sredstava u iznosu od 50 milijuna kuna Ministarstvo će pomoći provedbu još 151 projekta s Rezervnih lista te potpuni završetak i stavljanje u funkciju 75 projekata kojima su u prvom krugu, zbog limitiranih sredstava i u želji da se potakne realizacija što većeg broja projekata, dodijeljena manja sredstva od traženih.