20.10.2017.

13. Memorijal Rudolfa Perešina

13. Memorijal Rudolfa Perešina započeo je danas predavanjem predstavnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane učenicima trećih i četvrtih razreda Srednje škole Ivanić Švear.
Oko podneva u Sportski park Zelenjak iz vojnog helikoptera na nogometni teren spustila se skupina padobranaca, a akrobatska skupina avijatičara Krila oluje prikazala je dio svojih vještina. Učenici svih lokalnih škola u šatoru na rukometnom igralištu mogli su se upoznati s mogućnostima školovanja za vojna zanimanja.

Program memorijala nastavlja se u nedjelju 22. listopada otvorenjem 3. Karate kupa Rudolfa Perešina u sportskoj dvorani u Križu u organizaciji Karate kluba KIK.
Kod spomenika Rudolfu Perešinu u Ivanić-Gradu će polaganje vijenaca biti u 10 sati.

U Društvenom domu u Cagincu će se program nastaviti u 11 sati govorima uzvanika, uručivanjem nagrada učenicima osnovnih škola za likovne i literarne radove na temu zrakoplovstva, te kulturno-umjetničkim programom, u kojem nastupaju KUD Đuro Kundek Caginec i učenici ivanićke osnovne glazbene škole.
Memorijal Rudolfa Perešina i ove godine organizira Grad Ivanić-Grad u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, te uz pomoć Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grada, Vijeća mjesnog odbora Caginec-Prkos, Udruge „Susreti za Rudija“ iz Gornje Stubice i drugih.

Foto: Zdenko Vanjek