18.11.2017.

“Put svjetlosti” za žrtve Vukovara i Škabrnje

Kolona u kojoj su sudjelovali hrvatski branitelji, roditelji poginulih branitelja, predstavnici grada, udruga, učenika osnovnih škola i građana sa zapaljenim lampašima stvorila je jučer “Put svjetlosti” kojim se ulicama grada stiglo do Vukovarske ulice u kojoj su se svi sudionici poklonili žrtvama Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu.

Kolona je potom Školskom ulicom nastavila prema Parku hrvatskih branitelja gdje su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće kod Spomenika poginulim braniteljima.

Osim članova obitelji poginulih, predstavnika hrvatskih branitelja, izaslanstva Zajednice udruga iz Domovinskog rata, policije, vatrogasaca, povijesne postrojbe i političkih stranaka, vijenac je u pratnji svojih zamjenika, Tomislava Cuvaja i Željka Posilovića položio gradonačelnik Javor Bojan Leš. Nakon njega svijeće su zapalili i predstavnici Gradskog vijeća predvođeni predsjednikom Željkom Pongracom.

Žrtvama Vukovara i Škabrnje počast su odali i učenici osnovnih škola Stjepana Basaričeka i Đure Deželića iz Ivanić-Grada.

Obilježavanje je završeno misom za poginule, nestale i umrle branitelje u Crkvi sv. Petra.

Ovogodišnji “Put svjetlosti” bio je u organizaciji Zajednice braniteljskih udruga Grada Ivanić-Grada.

Zoran Ožetski